Op zaterdag 21 mei en zondag 22 mei mochten wij de Provinciale Kampioenschappen organiseren in de Wildervanckhal. Veel van onze eigen turnsters hadden zich hiervoor geplaatst tijdens de enige voorwedstrijden van dit seizoen. Ook zagen we een aantal recreatieve turnsters en onderbouw selectieturnsters op de vloer in actie. Jurymeisje, vlaggendraagster en natuurlijk werd er ook vanaf de tribune aangemoedigd.

Tijdens de eerste wedstrijd werd Fèline provinciaal kampioen niveau 4. Denessity legde beslag op het zilver en werd daarmee reserve kampioen. Alicia werd 7de met voor balk en sprong het 6de cijfer. Jealey werd 9de en behaalde met haar vloeroefening het 4de cijfer.

Ellen werd in de andere baan provinciaal kampioen niveau 5. Bella en Sterre legden beslag op de 5de en 6de plaats met slechts 0,010 punten verschil. Fieke deed goede zaken tijdens haar sprong en behaalde hiermee het 3de cijfer.

In de tweede wedstrijd kwamen de bovenbouw turnsters in actie. Verrassend kampioen in supplement F werd Eliana. Marit Veenstra werd 5de met een 2de cijfer op de onderdelen brug en vloer. Lieke werd 7de met een 3de cijfer op balk en een 5de cijfer op vloer. Noa deed goede zaken op sprong en behaalde hier het 4de cijfer. Noortje behaalde op sprong een mooi 9de cijfer.

De turnsters supplement G in de andere baan deden ook goede zaken. Marit Deekens werd 5de met een gedeeld eerste cijfer op het onderdeel vloer en een 3de cijfer op balk. Silke had haar springbenen weer paraat en werd 6de op sprong. Anna liet een mooie vloeroefening zien zonder fouten.

Na een lange dag met assisteren op de wedstrijdvloer en clubgenoten aanmoedigen was het in de vierde en tevens laatste wedstrijd aan de bovenbouw supplement E turnsters om te strijden voor het kampioenschap. Jezlyn werd reservekampioen. Roos viel net buiten het podium maar behaalde op brug het 1ste cijfer en op balk het 3de cijfer. Marit Veen liet een goede stabiele wedstrijd over alle vier de toestellen zien en werd 5de.

Wij kijken terug op een geslaagd turnweekend en zijn iedereen dankbaar voor alle hulp en de goede sfeer die er in de hal heerste. Hopelijk volgend jaar weer!