Turnen Recreatief

De recreatieve turngroep bestaat uit meiden vanaf  6 jaar. Bij deze groep is het mogelijk om mee te gaan doen aan beweegvormen en recreatieve onderlinge wedstrijden.

Gymnastiek Veendam Wildervank Meeden Muntendam

De trainingen

Binnen turnen kennen we verschillende groepen waarop de trainingen zijn aangepast. De verschillen zitten in de leeftijd en de ervaring van de kinderen. De Jong Talenten/onderbouwgroep werkt toe naar de recreatieve wedstrijdgroep of de selectie en zij trainen één keer per week. De recreatieve groep traint één keer per week. De recreatieve wedstrijdgroep traint twee keer per week en doet, in het kalenderjaar waarin de turnster 10 jaar wordt, mee aan (onderlinge) wedstrijden op niveau 6 en 7 van de KNGU.
Lijkt het uw kind leuk om te gaan turnen dan kunt u haar opgeven voor de eerst volgende testtraining.

proeflessen

In plaats van proeflessen organiseren wij wanneer er plek is in de verschillende groepen testtrainingen. De eerste testtraining is geweest op zaterdag 3 september. Een volgende staat op dit moment niet gepland. Hou onze website en sociale media in de gaten, hier kondigen wij ruim voor tijd de volgende aan. Uw dochter opgeven voor turnen door middel van het invullen van een proefles verzoek voor een andere les is niet mogelijk.

Lesrooster en kosten

trainster

Jessie is hoofdtrainster van alle Turnen Dames Recreatievegroepen, zij is aanwezig op dinsdag en vrijdag samen met assistenten. Daarnaast zijn er soms stagiaires van de Winkler Prins en/of het Alfa College aanwezig om te assisteren.

Kleding

Tijdens de trainingen is vanwege de veiligheid het dragen van een turnpakje verplicht. Er zijn vele soorten pakjes te koop in verschillende prijsklasses. Daarnaast worden onderling pakjes doorverkocht binnen de vereniging. Wilt u advies vraag gerust de trainster. Daarnaast dragen de turnsters zwarte sneakersokjes aan het begin van de trainingen. Verder kan het zijn dat de trainster adviseerd om bijvoorbeeld leertjes, lusjes en handschoenen aan te schaffen voor bruk / rekstok. Dit alles is voor de veiligheid van uw kind.

Beweegmomenten

Voor turnsters van de onderbouwgroep (geboren 2014 en later) worden beweegmomenten georganiseerd. Tijdens zo’n dag door de KNGU georganiseerd laten de turnsters losse turnbewegingen zien en krijgen hiervoor een ‘diploma’. Deelname kan in elk niveau en draait vooral om de gezelligheid en plezier in het tunen. Deelname kan tot en met het jaar waarin de turnster 9 jaar zal worden.

Recreatieve wedstrijden

In het kalenderjaar waarin een turnster 10 jaar wordt kan ze meedoen aan KNGU wedstrijden, de recreatieve wedstrijdgroep. Wanneer de trainsters denken dat uw dochter voldoende ervaring heeft en hieraan mee kan doen zullen zij dit met haar en u bespreken in het kalenderjaar dat zij 9 is/wordt. Dit zal gebeuren aan het einde van het trainingsseizoen (mei/juni) of aan het begin (augustus/september). Voor deelname is het noodzakelijk om twee keer per week te komen trainen. Het is niet mogelijk om uw dochter hier voor aan te melden, zij moet hiervoor door SV Clias gevraagd worden.

Onderlinge wedstrijd

Eén keer per seizoen organiseren wij voor alle groepen een onderlinge wedstrijd passende bij het niveau van de turnster.

Home

Contact

Colofoon

Privacy

© 2020 SV Clias