Turnen Recreatief

De recreatieve turngroep bestaat uit meiden vanaf  7 jaar. Bij deze groep is het mogelijk om mee te doen aan beweegvormen en wedstrijden in de 6de divisie van de KNGU. Maar dit is niet verplicht.

Gymnastiek Veendam Wildervank Meeden Muntendam

De trainingen

Meiden vanaf 7 (8) jaar kunnen vanuit onze gymnastiekgroep doorstromen naar de recreatieve turngroep. Tijdens de lessen leren ze veel op het gebied van beweging, coördinatie, uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht en discipline. Op een speelse manier worden al oefeningen gedaan zoals radslagen en handstand. Dit alles wordt geoefend op toestellen zoals lange mat, brug, balk en sprong. De trainsters passen de oefeningen aan op het niveau van het individuele kind zodat het plezier en veiligheid in de sport behouden blijft.

De recreatieve turngroep traint op twee momenten per week. Er kan gekozen worden voor één of voor twee keer per week les / training. De recreatieve turners die vaker willen trainen of graag mee willen doen aan recreatieve wedstrijden kiezen voor twee keer per week trainen.

Wedstrijden

Kinderen die het leuk vinden kunnen ook meedoen aan beweegvormen* (onderbouw tot en met 9 jaar) of wedstrijden** (vanaf  10 jaar). Hiervoor is het wenselijk dat er 2 keer per week getraind wordt. Daarnaast organiseren we onderlinge wedstrijden en demo’s waaraan de kinderen mee kunnen doen wanneer ze willen.
Een kind dat zich snel ontwikkelt, mentale weerbaarheid heeft en uiteindelijk in de toekomst wedstrijden op een hoger niveau kan en wil gaan turnen, wordt indien mogelijk geselecteerd voor de selectie. Er worden dan een aantal proeftrainingen bij de selectie afgesproken om te kijken of de overstap mogelijk is.

Lesrooster en kosten

* Het trainingsrooster voor seizoen 2021 – 2022 is nog niet bekend. Mogelijk wordt de maandag verschoven naar de dinsdag en zal deze 2 uur gaan duren. De vrijdag blijft ook komend seizoen ongewijzigd.

Proeflessen

Lijkt het uw dochter leuk om te komen turnen bij SV Clias? Geef haar dan op voor een serie van 2 proeflessen om te ervaren hoe leuk turnen is. De proeflessen zullen na de zomervakantie gepland worden.

Recreatief Turnen Proefles

Kleding

Tijdens de trainingen is vanwege de veiligheid het dragen van een turnpakje zeer gewenst. Er zijn veel verschillende pakjes te koop in verschillende prijsklasses. Wilt u advies vraag gerust de trainers. Via Facebook hebben wij een groep waar tweedehands turnkleding aangeboden kan worden: Groep 2de hands turnkleding enzo SV CLIAS

Gymnastiek Veendam Wildervank Meeden Muntendam

*Beweegvormen

In de regio worden op verschillende momenten gedurende het seizoen een soort wedstrijd in spelvorm georganiseerd Tijdens deze dagen laten de turnsters ieder op het eigen niveau zien wat er tijdens de trainingen geleerd is. Aan het einde van deze momenten ontvangt iedere turnster een diploma met daarop stickers. De kleur van deze stickers geeft aan hoe het specifieke onderdeel / oefening is uitgevoerd. Plezier in het sporten staat hier centraal. Er zijn op zo’n dag alleen maar winnaars. Meedoen aan deze beweegvormen kan tot en met het jaar waarin uw dochter 9 jaar wordt.

**Wedstrijden

Het is, in overleg/aangeven van de trainsters, mogelijk om mee te doen aan wedstrijden op niveau (6) 7 of (G) H. Samen met de trainster worden de voorgeschreven keuze oefeningen getraind en verwerkt tot een wedstrijdoefening. Deze wedstrijden gaan over de 4 toestellen; sprong, brug ongelijke leggers, balk en vloer. In iedere leeftijdscategorie en niveau komen een nummer 1, 2 en 3. Gemiddeld zijn er per seizoen 2 voorwedstrijden en kan uw kind zichzelf selecteren voor finales. Meedoen aan deze officiële wedstrijden kan vanaf het jaar waarin uw dochter 10 jaar zal worden.