Turnen Recreatief

De recreatieve turngroep bestaat uit meiden vanaf  7 jaar. Bij deze groep is het mogelijk om mee te doen aan beweegvormen en wedstrijden in de 6de divisie van de KNGU. Maar dit is niet verplicht.

Gymnastiek Veendam Wildervank Meeden Muntendam

De trainingen

Meiden vanaf 7 (8) jaar kunnen vanuit onze gymnastiekgroep doorstromen naar de recreatieve turngroep. Tijdens de lessen leren ze veel op het gebied van beweging, coördinatie, uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht en discipline. Op een speelse manier worden al oefeningen gedaan zoals radslagen en handstand. Dit alles wordt geoefend op toestellen zoals lange mat, brug, balk en sprong. De trainsters passen de oefeningen aan op het niveau van het individuele kind zodat het plezier en veiligheid in de sport behouden blijft.

De recreatieve turngroep traint op twee momenten per week. Er kan gekozen worden voor één of voor twee keer per week les / training. De recreatieve turners die vaker willen trainen of graag mee willen doen aan recreatieve wedstrijden kiezen voor twee keer per week trainen.

Lesrooster en kosten

* Vanaf het 4de kwartaal 2021 gaat ook de dinsdaggroep 2 uur trainen.

Kleding

Tijdens de trainingen is vanwege de veiligheid het dragen van een turnpakje zeer gewenst. Er zijn veel verschillende pakjes te koop in verschillende prijsklasses. Wilt u advies vraag gerust de trainers. Via Facebook hebben wij een groep waar tweedehands turnkleding aangeboden kan worden: Groep 2de hands turnkleding enzo SV CLIAS

Gymnastiek Veendam Wildervank Meeden Muntendam