Turnen Recreatief

De recreatieve turngroep bestaat uit meiden vanaf  7 jaar. Bij deze groep is het mogelijk om mee te doen aan beweegvormen en wedstrijden in de 6de divisie van de KNGU. Maar dit is niet verplicht.

Gymnastiek Veendam Wildervank Meeden Muntendam

De trainingen

*** LET OP ***

Zowel de dinsdag als de vrijdaggroep zitten vol. Proeflessen zijn momenteel niet mogelijk.

Meiden vanaf 7 (8) jaar kunnen vanuit onze gymnastiekgroep doorstromen naar de recreatieve turngroep. Tijdens de lessen leren ze veel op het gebied van beweging, coördinatie, uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht en discipline. Op een speelse manier worden al oefeningen gedaan zoals radslagen en handstand. Dit alles wordt geoefend op toestellen zoals lange mat, brug, balk en sprong. De trainsters passen de oefeningen aan op het niveau van het individuele kind zodat het plezier en veiligheid in de sport behouden blijft.

De recreatieve turngroep traint op twee momenten per week. Er kan gekozen worden voor één of voor twee keer per week les / training. De recreatieve turners die vaker willen trainen of graag mee willen doen aan recreatieve wedstrijden kiezen voor twee keer per week trainen.

Ledenstop

Op dit moment is het niet mogelijk om een proefles aan te vragen. De huidige groepen zitten vol en er zijn geen mogelijkheden voor uitbreiding. Zodra het weer mogelijk is om proeflessen te volgen zult u dit kunnen lezen op onze website en sociale media kanalen.

Lesrooster en kosten

De trainsters

Jessie (in het midden) is hoofdtrainster van Turnen Dames Recreatief en zij is alle trainingen aanwezig. Op de dinsdag geeft Jessie samen met Hanne (links) de training en op vrijdag met Kimm (rechts). Daarnaast zijn er soms stagiaires van de Winkler Prins en/of het Alfa College aanwezig om te assisteren.

Kleding

Tijdens de trainingen is vanwege de veiligheid het dragen van een turnpakje zeer gewenst. Er zijn veel verschillende pakjes te koop in verschillende prijsklasses. Wilt u advies vraag gerust de trainsters.

Sinds het najaar van 2021 hebben we ook een clubpakje. Deze mag gedragen worden tijdens de trainingen, onderlinge wedstrijden en eventuele KNGU meetmomenten.

Colofoon