Turnen Recreatief

De recreatieve turngroep bestaat uit meiden vanaf groep 6 van de basisisschool tot en met het voortgezet onderwijs. Bij deze groep is het mogelijk om recreatieve wedstrijden te doen in de 6de (5de) divisie.

De trainingen

Voor kinderen van de Basisschool vanaf groep 6 en het Voortgezet Onderwijs wordt recreatief turnen aangeboden. Hierbij doe je nog niet mee aan wedstrijden. Kinderen worden getraind op het gebied van beweging, coördinatie, uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht en discipline. In de loop van tijd worden trainingen verder opgebouwd zodat het uitdagend blijft. Op een speelse manier worden al oefeningen gedaan zoals radslagen en handstand. Ook wordt er geoefend op toestellen zoals lange mat, brug, balk en sprong. De train(st)ers passen de oefeningen aan op het niveau van de kinderen zodat het plezier en veiligheid in de sport behouden blijft en elk kind op zijn of haar niveau kan turnen.
Een kind dat zich snel ontwikkelt, mentale weerbaarheid heeft en uiteindelijk in de toekomst wedstrijden wil turnen, wordt indien mogelijk geselecteerd voor wedstrijdturnen. Dan zal een moment bepaald worden dat het kind zal deelnemen aan de trainingen van de selectiegroep.

De recreatieve turngroep traint 2 of 3,5 uur per week verdeeld over 1 of 2 keer per week. De recreatieve turners die vaker willen trainen of graag mee willen doen aan recreatieve wedstrijden kiezen voor 3,5 uur per week.

Kleding

Tijdens de trainingen is vanwege de veiligheid het dragen van een turnpakje zeer gewenst. Er zijn veel verschillende pakjes te koop in verschillende prijsklasses. Wilt u advies vraag gerust de trainers. Via Facebook hebben wij een groep waar tweedehands turnkleding aangeboden kan worden: Groep 2de hands turnkleding enzo SV CLIAS

Gymnastiek Veendam Wildervank Meeden Muntendam