Rhönrad

Voor alle leeftijden wordt rhönradturnen aangeboden bij SV Clias. Rhönradturnen is een combinatie van turnen en acrobatiek in een rad. Onze turners kunnen meedoen aan wedstrijden op het eigen niveau maar dit hoeft niet.

Rhönrad turnen Groningen Veendam Hoogezand Winschoten

De trainingen

Tijdens de trainingen leren de turners de drie verschillende subdisciplines; rechtuitrollen, spiralen en sprong.
Rechtuitrollen: Bij het rechtuitrollen rolt het rad in een rechte baan op beide hoepels. Op basis van de stand van de turner rolt het rhönrad van links naar rechts voor- of achterwaarts. De turn(st)er kan in het rad staan (centrale elementen) en op het rad zitten, steunen of liggen (decentrale elementen).
Spriralen: Bij het spiralen rolt het rad op slechts één hoepel, waarbij het rad een cirkel beschrijft. Door verschillende technieken kan het rad in grote of kleine spiralen worden gedraaid. Bij een grote spiraal is dit een ruime cirkel – groter dan de omtrek van het rad – en maakt het rad een hoek van minimaal 60 graden met de grond. Bij een kleine spiraal is deze cirkel kleiner dan de omtrek van het rad en ligt het rad veel vlakker.
Sprong: De jongste subdiscipline binnen het rhönradturnen is sprong, waarbij een rollend rhönrad als springtoestel wordt gebruikt. Hierbij zet de turn(st)er eerst het rad in beweging, maakt vervolgens een aanloop en zweeft aan tot steun, spreidzit of stand op het rad. Tenslotte volgt de afsprong met bijvoorbeeld een overslag of een salto.

SV Clias Veendam Wildervank Meeden

kleding

 

Tijdens wedstrijden dragen alle turners hetzelfde wedstrijdpakje. De kosten van het pakje zijn voor eigen rekening.
Het trainingspak is gesponsord door Koen Meijer en deze is te leen via het bestuur.

SV Clias Veendam Wildervank Meeden

Home

Contact

Colofoon

Privacy

© 2020 SV Clias