Tijdens de slotceremonie van onze Jubileumshow hebben we Aukje de Jong onderscheiden en bedankt voor al haar vrijwillige inzet voor de vereniging.
Het was Aukje die in 2016 in het bestuur stapte en in 2017 toen de turnselectie zonder trainers kwam te zitten haar turnhart liet spreken en de selectieleden training besloot te gaan geven. Dankzij haar tomeloze inzet als trainster, bestuurslid (samen met de andere toenmalige bestuursleden) en jurylid bloeide de vereniging weer op tot de gezonde vereniging die het nu is.

Aukje begon haar turncarrière als turnster. Toen nog een heel ander systeem dan nu het geval is. Je ging van provincie naar regio naar halve finale en dan kon je je kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap. Indelingen in niveau zoals het tegenwoordig gebeurt was toen niet aan de orde. Je deed topsport of wedstrijdsport. Nadat ze als turnsters stopte ging ze verder als jurylid en trainster. Aukje heeft nog een tijdlang gewerkt bij het huidige KNGU en heeft meegedacht in de voorlopers van de huidige systemen (NTS).

Binnen SV Clias is zij als bestuurslid verantwoordelijk voor het kader, oftewel de trainers en de trainingen. Ze zorgt voor de planning van de juryleden en leidt deze ook op. Daarnaast staat ze, als het even kan, vrijwillig zelf in de zaal om training te geven. De vereniging zegt dan ook regelmatig “waar zouden we zijn zonder onze Aukje”. En dat verdiende tijdens de Jubileumshow 1 juli jongstleden dan ook een onderscheiding. Uit handen van voorzitter Aaldert Bunskoek ontving zij het erelidmaatschap en de titel lid van verdienste. Zij nam een mooi bronzen beeld, certificaat en een groot boeket bloemen in ontvangst horende bij deze titels te midden van alle huidige leden.