De dag begon met een teamwedstrijd voor de jeugd supplement E met daarin Roos, Kaytlin, Jezlyn, Marit Veen en Rosalie. Vooraf moesten ze bepalen wie op welke van de vier toestellen (Sprong, Brug, Balk en Vloer) in actie zouden komen. Natuurlijk wilde iedereen het liefste alle toestellen turnen en dan maar zien wie het beste hadden gescoord. Maar zo werkt het nieuwe onderdeel teamwedstrijd voor Supplement E helaas niet. Per toestel mochten slechts 3 turnsters hun oefening laten zien waarvan dan de beste 2 scores telden voor het teamresultaat. Roos werd ingezet op alle 4 de toestellen. Jezlynn nam sprong, brug en balk voor haar rekening, Marit nam sprong en balk, Rosalie brug en vloer en Kaytlin liet alleen haar vloeroefening zien.
Ondanks wat dure fouten door vallen behaalden ze een keurige tweede plaats met tweemaal een eerste plaats op sprong en één keer een eerste plaats op het onderdeel balk. Met ruimte voor persoonlijke verbeteringen trainen de dames verder voor hun individuele wedstrijd over twee weken in Bellingwolde.

In de tweede wedstrijd van de dag kwamen de pupillen niveau 5 zowel als team als individueel in actie. Voor hun teamresultaat mocht wel iedereen op elk toestel turnen. Hiervan telden dan de beste 3 scores en werd het laagste cijfer weggestreept.
Onder toeziend oog van diverse clubgenoten maakten de turnsters het erg spannend. Ellen, Fieke, Bella en Sterre lieten keurige oefeningen zien en met groot succes. Ze gingen er met het goud vandoor met een ruime voorsprong van maar liefst 7,442 punten op de nummers twee. Extra knap omdat alle andere teams uit meer dan de minimale 4 turnsters bestonden.
Daarnaast nam Ellen het goud en Sterre het zilver in de individuele wedstrijd in ontvangst. Bella viel net buiten de prijzen en werd 4de met slechts 0,074 punten verschil met de nummer 3. Zij had op het toestel brug ondanks een flinke blaar het eerste cijfer. Voor Fieke was het haar allereerste turnwedstrijd terwijl ze nog geen jaar turnt bij de selectie behaalde ze op het toestel balk een mooi vijfde cijfer.
Ellen, Sterre en Bella hebben zich met deze individuele resultaten sowieso geplaatst voor de meerkampfinale die we op 21 mei zelf in de Wildervanckhal organiseren.

Voor het team supplement G met daarin Marit Deekens, Silke en Anna lag de lat na deze successen hoog. Samen met drie turnsters van LSV vormden zij een team. De wil om te winnen was groot waardoor de spanning steeg. Niet alleen bij de turnsters maar ook bij de trainers. De lange dag werd beloond met wederom een gouden medaille voor het team en individueel was er succes voor Anna. Zij nam de enige nog ontbrekende kleur medaille namelijk het brons mee terug naar Wildervank. Met dit resultaat mag ook Anna deelnemen aan de meerkampfinale. Daarnaast had zij voor brug het eerste cijfer en voor vloer het tweede cijfer. Voor deze toestellen maakt zij met deze resultaten kans op deelname aan de toestelfinales. Marit turnde een uitstekende vloeroefening en behaalde daarmee het zevende cijfer. Silke kwam tot een derde cijfer op sprong waarmee zij grote kansen hebben op deelname tijdens de toestelfinales welke plaats vinden op 11 juni in Groningen.

Hanne en Kimm bedankt voor jullie begeleiding van de turnsters.
Linda en Aukje bedankt dat jullie de hele dag gejureerd hebben voor ons.