Afgelopen zaterdag organiseerden wij (SV Clias in samenwerking met KNGU Groningen en Sporthal de Spil in Nieuwe Pekela) een turnwedstrijd voor de middenbouw niveau 4 en 5 en de bovenbouw supplementen E en F. Deze wedstrijd kon helaas niet gehouden worden in de Wildervanckhal doordat deze bezet was voor andere wedstrijden. Daarom moesten we uitwijken naar De Spil in Nieuwe Pekela waar we meer dan welkom waren. Onze turnsters kwamen in iedere wedstrijd in alle niveaus uit en wisten allen medailles te winnen.

De dag begon met een teamwedstrijd voor de turnsters Middenbouw niveau 5. In deze categorie werd een teamwedstrijd geturnd. Fieke, Rosa Lynn, Gwen en Jill vormden samen met een turnsters van MSK Gym een team. Voor Rosa Lynn, Gwen en Jill was dit hun allereerste turnwedstrijd. Het team deed goede zaken en wist deze wedstrijd met een puntentotaal van 143,784 te winnen. Een verschil van maar liefst 8,342 punten met de nummer twee. Voor de individuele scores van de turnsters werden geen medailles uitgereikt. Wel tellen deze mee voor de doorstroming naar de meerkampfinale welke op 13 mei gehouden zal worden. Rosa Lynn werd eerste op de meerkamp maar ook op alle toestellen. Zij werd gevolgd door Gwen op de tweede plaats. Fieke werd vijfde en Jill Keizer werd met een derde cijfer op sprong elfde.

Tijdens de tweede wedstrijdronde kwamen de jeugdturnsters Noortje, Noa, Lieke en juniorturnster Marit Veenstra in actie in supplement F. Zij turnden zowel als team en individueel een wedstrijd. Met z’n vieren wisten ze beslag te leggen op het teamzilver en individueel wist Lieke ook het zilver te winnen. Voor Noa werd het een vierde plaats met slechts 0,317 punten verschil met de nummer drie. Noortje volgde haar op de voet op de vijfde plaats. Ook Marit Veenstra werd in de leeftijdsklasse junior vijfde. Al met al een keurige prestatie van dit viertal in een sterk deelnemersveld.

In de derde wedstrijdronde kwamen de Middenbouw turnsters Ellen, Sterre, Bella en Jealey in de baan. Zij vormden samen met een turnster van MSK Gym een team in niveau 4. De teamwedstrijd leverde het tweede goud van de dag op. Voor dit viertal ook geen individuele medailles maar wel een individuele uitslag. Bella werd eerste, Ellen derde, Sterre vierde en Jealey vijfde. Slechts één turnster van een andere vereniging wist zich tussen hen te scharen. Ellen, Bella en Sterre deden voor het eerst mee in niveau 4, vorig jaar kwamen zij nog uit in niveau 5.

Tot slot, aan het einde van deze lange dag kwamen de jeugd turnsters Feline, Marit Veen, Eliana, Rosalie en junior turnster Roos in actie. Zij vormden samen met een turnster van BATO Gymnastiek en MSK Gym een team in supplement E. Met een verschil van slechts 0,100 punt van de winnaar wonnen ze het zilver. Individueel wist Roos het goud te winnen. Bij de jeugd turnsters werd Feline vierde, Eliana zevende, Rosalie negende en Marit twaalfde.

Over twee maanden staat de tweede en tevens alweer laatste voorwedstrijd op het programma voor alle bovenstaande turnsters. In deze wedstrijd kunnen zij hun posities verbeteren voor het teamklassement welke dan zal worden opgemaakt. Daarnaast kunnen ze hun prestaties verbeteren voor doorstroming naar de meerkampfinale en de bovenbouw turnsters maken ook nog kans op plaatsing in de toestelfinales welke aan het einde van het seizoen op 3 juni zullen worden gehouden.