Zaterdag 25 maart was er voor de middenbouw niveau 6 en 7 en bovenbouw supplement G de tweede voorwedstrijd in Bellingwolde voor teams en individueel konden de turnsters zich plaatsen voor de Provinciale Kampioenschappen turnen. Dit keer waren de kaarten geschud en troffen ze andere teams maar ook elkaar.

Recreatieve Wedstrijdgroep turnsters
In de eerste wedstrijd kwamen Elynn, Larochette, Giulietta, Melissa en Laura. Zij misten hun zesde teamgenoot Fenna die door een kwetsuur niet kon deelnemen. Zij troffen de teams die in de voorgaande wedstrijd tweede werden en het andere team dat net als zij de vorige keer ook als derde waren geëindigd. Alle vijf de turnsters lieten een constante wedstrijd zien en bevestigden hiermee hun derde plaats en kregen een bronzen medaille omgehangen.
Laura behaalde individueel een tweede cijfer op het onderdeel brug en werd over vier toestellen 7de op de voet gevolgd door Larochette. Zij werd 8ste en vijfde op sprong. Elynn liet een mooie vloeroefening zien waarvoor zij het vierde cijfer ontving en in totaal 12de werd. Giulietta werd 13de met slechts 0,050 punten verschil en het eerste cijfer voor vloer. Melissa behaalde op het toestel brug het zevende cijfer en werd individueel 19de.

In de laatste wedstrijd van de dag kwamen beide teams middenbouw niveau 7 in de baan. Dit keer namen ze het tegen elkaar op. In het ene team namen Marith, Norah, Denise, Lyenne, Sophie en Danique het op tegen hun clubgenoten Julia, Tess, Rishaya, Karlijn, Djimayra en Meike. Beide teams waren aan elkaar en de teams van de andere verenigingen gewaagd. Geen podiumplaatsen voor beide teams maar wel mooie medailles ter herinnering.
Denise werd keurig 4de met het eerste cijfer voor haar vloeroefening. Tess behaalde het vierde cijfer op sprong en zij werd in totaal 11de. Lyenne behaalde voldoende punten voor de 14de plaats en het tiende cijfer op vloer op de voet gevolgd door Marith die 15de werd met een 9de cijfer op brug. Meike liet een keurige sprong zien waarvoor ze het vijfde cijfer behaalde en een 15de plaats overall. Sophie behaalde met een stabiele balkoefening het zesde cijfer en werd 20ste. Danique wist voor vloer het vierde cijfer te scoren en werd uiteindelijk 22ste. Djimayra behaalde op balk het zestiende cijfer en werd 23ste. Julia had op balk het drieëntwintigste cijfer en werd overall 24ste. Karlijn werd zestiende op balk en 25ste over alle vier de toestellen. Rishaya en Norah sloten de rij met een 27ste en 28ste plaats in het sterke deelnemersveld.

Selectie turnsters
Daarna was het de beurt aan de bovenbouw turnsters supplement G. Alicia, Isabel, Silke en Marit Deekens vormden een team met een turnster van FGV Foxhol en MSK Musselkanaal. Samen wonnen ze het team zilver.

Individueel mocht Marit Deekens het brons in ontvangst nemen en behaalde ze het tweede cijfer op de toestellen vloer en sprong. Net als bij de eerste voorwedstrijd nam Alicia het goud in ontvangst. Voor vloer behaalde ze met slechts 0,034 punten verschil het derde cijfer. Isabel kwam helaas ongelukkig ten val bij de afsprong van brug en werd negende. Ze behaalde op het toestel balk het eerste cijfer. Silke verbeterde haar totaalscore ten opzichte van de vorige wedstrijd en werd elfde. Tijdens de wedstrijden moeten er voor plaatsing voor de toestelfinales 2 verschillende sprongen worden getoond waarvan de eerste meetelt voor het totaal. Silke behaalde op haar tweede sprong maar liefst 0,8 punten meer waardoor ze het tweede cijfer op deze sprong had welke helaas niet meetelde voor haar puntentotaal.

Plaatsing Provinciaal Kampioenschap
Dit was tevens de laatste wedstrijd met kans op plaatsing voor de individuele provinciale kampioenschappen. Doordat alle teams door elkaar zijn gegooid is het nog niet voor alle turnsters duidelijk wie van SV Clias door mogen naar de kampioenschappen op 13 mei in Stadskanaal.
Voor Alicia (supplement G) en Denise (middenbouw 7) is het al wel zeker dat zij zich hebben geplaatst voor deelname aan de Provinciale Kampioenschappen. Voor de anderen, mede doordat er een herverdeling heeft plaatsgevonden in de poule, is het nog afwachten of ze zich geplaatst hebben. Dit hopen we natuurlijk zo snel mogelijk te horen.