Nog één keer dit wedstrijdseizoen deed een groot deel van de turnselectie van SV Clias mee aan een wedstrijd. Met 15 turnsters vertrokken ze het weekend van 17 en 18 juni naar het Overijsselse Hellendoorn voor deelname aan een landelijke turnwedstrijd georganiseerd door Turnschool Rijssen. Omdat het niveau op deze wedstrijd bekend staat als hoog werd er door de turnsters en trainsters dit keer geen podiumplaatsen verwacht. Een misrekening want er gingen medailles mee huiswaarts.

Persoonlijke doelen behaald
De turnsters vertrokken met persoonlijke doelen om het seizoen mee af te sluiten. Zo wilden Jezlyn en Nette, junioren supplement D, graag hun nieuwe vloeroefening proberen op een turnvloer omdat we daar zelf net over beschikken. Jezlyn werd overall 26ste en Nette werd 28ste van de 37 deelneemsters.
Feline, jeugd supplement E, wilde een stabiele balkoefening turnen zonder het toestel onvrijwillig te moeten verlaten (vallen). Dit lukte en ze werd overall keurig 9de van de 26 deelneemsters. Marit Veen en Eliana wilden hun turncarrière op deze mooie wedstrijd succesvol beëindigen door in ieder geval niet laatste te worden en dat is meer dan gelukt. Marit werd 10de en deed op de valreep nog een nieuw element op het onderdeel vloer. Zij gaat verder als assistent trainster binnen onze club waarvoor ze binnenkort eindexamen mag doen. Eliana werd in deze wedstrijd met zware concurrentie met een mooi puntentotaal keurig 18de van de 26 deelneemsters.
Marit Veenstra turnde in de provinciale competitie mee als junior supplement F. In Rijssen was deelname hierin niet mogelijk. Voor haar een mooie test of één niveau hoger, supplement E, te doen was met als doel om dan niet als laatste te eindigen. Ook dit lukte met een 20ste plaats van de 32.
Noa had in het verleden al vaker deelgenomen aan dit toernooi en ging heen om een mooie wedstrijd op een toplocatie te kunnen turnen en natuurlijk wilde ook zij niet laatste worden. Met een 13de plek in het eindklassement van de 22 turnsters is ook dit meer dan geslaagd.
Middenbouw turnsters niveau 4 Bella, Jealey en Sterre hadden voor vertrek als doel gesteld om bij de eerste 10 te eindigen. Toen ze de concurrentie zagen tijdens de wedstrijd stelden ze dit snel bij naar bij de eerste 20. Uiteindelijk lukt het alle drie de turnsters om 7de, 9de en respectievelijk 10de te worden van de 22 deelneemsters.

Verrassende medailles
In de middenbouw niveau 5 deden Rosa Lynn en Jill mee. Voor beiden hun eerste wedstrijdseizoen. Rosa Lynn kan na deze landelijke wedstrijd beginnen aan een spelletje kwartet met haar vier gouden medailles. Net als in de provinciale competitie werd ze ook hier glansrijke eerste.
Jill trok haar stijgende lijn snel door en mocht tot ieders verbazing naast Rosa Lynn op het podium plaatsnemen om het brons in ontvangst te nemen met zelfs het eerste cijfer voor haar balkoefening.
Denessity kwam uit in niveau 3 en wist met een eerste cijfer voor zowel balk als vloer deze wedstrijd te winnen. Zij won een gouden medaille en liet zien ook landelijk op dit niveau thuis te horen. Ze werd eerste met een puntenverschil van 1,6 punten ten opzichte van de nummer 2.
Alicia kwam in de competitie uit in de Jeugd supplement G, alwaar zij provinciaal kampioen werd. Dit betekend promotie voor het volgende seizoen naar de F. Het turnschool Rijssen turntoernooi bood haar de uitgelezen kans om te kijken hoe haar dit zou vergaan. Voor de bovenbouw was er naast een overall winnaar ook een toestelkampioenschap. Alicia wist op het toestel sprong het goud te winnen en voor haar vloeroefening ontving ze het zilver. Overall werd ze 9de.
Toekomstig teamgenoot Lieke werd tot haar grote verrassing het podium opgeroepen om het zilver voor haar balkoefening in ontvangst te mogen nemen. Zij werd met 0,1 punt verschil tweede op dit toestel. Overall was voor haar ook het doel om, net als alle clubgenoten, niet laatste te worden. Ook dit lukte met een 7de plaats van de 32 deelneemsters.