Turnen Dames

De selectie bestaat uit een fanatieke groep van ongeveer 25 turnsters in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar.  Alle turnsters van de selectie doen mee aan KNGU wedstrijden in de 3de, 4de of 5de divisie.

De trainingen

De selectie traint 6 tot 9 uur per week verdeeld over 2 of 3 dagen. De trainingen bestaan uit kracht & lenigheid en natuurlijk de 4 toestellen; vloer, brug, sprong en balk. Tijdens de trainingen wordt gewerkt aan de voorgeschreven keuze oefenstof om zo toe te werken naar de wedstrijden. Er worden nieuwe elementen geleerd en gelet op techniek en netheid. Tijdens de training zijn er meerdere trainsters, assistenten en juryleden aanwezig om de turnsters te begeleiden en helpen daar waar nodig is. Daarnaast bestaat er ook een mogelijkheid dat er een stagiaire aanwezig is.

Turnen SV Clias Veendam Wildervank Meeden

Lid worden van de selectie

Er zijn 2 mogelijkheden om bij de selectie van SV Clias te komen trainen.

– Doorstromen vanuit de recreatieve turngroep in combinatie met de opstapgroep.

– Overstappen vanaf een andere turnvereniging.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen doorstromen naar de selectie. In overleg met de trainsters zal bepaald worden of dit mogelijk is en hoe deze overgang zal plaats vinden.

Een overstap vanuit een andere vereniging bijvoorbeeld door verhuizing is ook mogelijk. Is dit aan de orde? Geef dan in de aanvraag duidelijk aan wat het huidige niveau van uw kind is. Onderaan deze pagina vindt u een formulier, deze kunt u invullen en verzenden.

Een groot verschil ten opzichte van de recreatieve groep is dat de selectie veel meer uren en meerdere dagen per week intensiever en zelfstandiger traint. De turnselectie doet mee aan diverse door de KNGU georganiseerde wedstrijden op regionaal en nationaal niveau. Het niveau waarop een kind de wedstrijden turnt zal worden bepaald door de train(st)ers. Het aantal wedstrijden per jaar varieert ongeveer tussen de 2 en 10. Des te beter de resultaten, des te meer wedstrijden er geturnd worden.

Kleding

Vanwege de veiligheid is  het tijdens de trainingen verplicht om een turnpakje te dragen en de lange haren in een strakke staart of vlecht. Een kort turnbroekje is toegestaan en in de winter mag een lange turnlegging gedragen worden. We starten alle trainingen met zwarte enkelsokjes aan. Daarnaast voor het trainen op de rekstok zijn lusjes (Lusjes) noodzakelijk voor de veiligheid. Tevens worden er tijdens de trainingen soms gebruik gemaakt van enkelgewichtjes (Decathlon) en een rollertje. Dit mag een massageroller (Action) zijn of een opgerolde handdoek.
Onderling worden te klein geworden turnpakjes vaak doorverkocht.

Alle selectieturnsters zijn verplicht om het wedstrijdpakje aan te schaffen. Dit pakje is exclusief ontworpen voor de selectie van SV Clias. Deze is te bestellen bij de trainsters. De kosten van het pakje zijn voor eigen rekening. Voor turnsters die nog niet meedoen aan wedstrijden in verband met de door de KNGU gestelde leeftijd zijn verplicht om het verenigingspakje aan te schaffen. Deze wordt gedragen tijdens onderlinge wedstrijden en de KNGU beweegmomenten.
Het trainingspak is gesponsord door Koen Meijer en deze is te leen via het bestuur.

SV Clias Veendam Wildervank Meeden

De trainsters

Op bovenstaande foto ziet u ons team trainsters van de selectie. Van links naar rechts Kimm, Hanne, Suuz en Aukje. Hanne (hoofdtrainster) en Kimm zijn alle trainingen aanwezig. Suuz is er twee keer per week en Aukje is er altijd wanneer ze kan. Aukje heeft ook jury verplichtingen waardoor ze niet alle trainingen aanwezig kan zijn.

Proefles

Heeft uw kind turnervaring inclusief KNGU wedstrijden op minimaal pupil niveau 4 of 5 (oude niveau D1 / D2) of supplementen G en hoger opgedaan bij een andere vereniging en wil ze graag overstappen naar SV Clias dan kunt u onderstaand formulier invullen. Wij nemen contact met u op om de aanvraag te bespreken.

Colofoon