Turnen Dames

De selectie bestaat uit een fanatieke groep van ongeveer 25 turnsters in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar.  Allemaal doen ze mee aan KNGU wedstrijden vanaf D2 tot en met N3 niveau.

De trainingen

De selectie traint 6 tot 9 uur per week verdeeld over 3 dagen. De trainingen bestaan uit kracht & lenigheid en natuurlijk de 4 toestellen; vloer, brug, sprong en balk. Tijdens de trainingen wordt gewerkt aan de verplichte of vrije oefenstof om zo toe te werken naar de wedstrijden. Er worden nieuwe elementen geleerd en gelet op netheid. Tijdens de training zijn er meerdere trainers, assistenten en juryleden aanwezig om de kinderen te begeleiden en helpen. Daarnaast bestaat er ook een mogelijkheid dat er een stagiaire aanwezig is.

Turnen SV Clias Veendam Wildervank Meeden

Lid worden van de selectie

Er zijn 2 mogelijkheden om bij de selectie van SV Clias te komen.

– Doorstromen vanuit de gymnastiek of recreatieve turngroep. (Gedurende de Corona maatregelen is dit tijdelijk niet meer mogelijk).

– Overstappen vanaf een andere turnvereniging. Bijvoorbeeld door een verhuizing. (Gedurende de Corona maatregelen is dit tijdelijk niet mogelijk).

Kinderen vanaf groep 3 kunnen doorstromen vanuit de gymnastiek- en recreatieve turngroep naar de selectie. In overleg met de train(st)ers zal bepaald worden of doorgroei naar de selectie mogelijk is.

Een overstap vanuit een andere vereniging bijvoorbeeld door verhuizing is ook mogelijk. Is dit aan de orde? Geef dan in de aanvraag duidelijk aan wat het huidige niveau van uw kind is.

Een groot verschil ten opzichte van de recreatieve groep is dat de selectie veel meer uren en meerdere dagen per week intensiever en zelfstandiger traint. De turnselectie doet mee aan diverse door de KNGU georganiseerde wedstrijden op regionaal en nationaal niveau. Het niveau waarop een kind de wedstrijden turnt zal worden bepaald door de train(st)ers. Het aantal wedstrijden per jaar varieert ongeveer tussen de 2 en 10. Des te beter de resultaten, des te meer wedstrijden er geturnd worden.

Kleding

Tijdens de trainingen is het dragen van een turnpakje verplicht. Een kort turnbroekje is toegestaan. Ook de lange haren dienen strak in een staart, knot of vlecht te worden gedragen. Daarnaast starten we de training allemaal met zwarte enkelsokjes aan.

Turnen SV Clias Veendam Wildervank Meeden

Tijdens wedstrijden dragen alle turnsters hetzelfde wedstrijdpakje. Dit pakje is exclusief ontworpen voor de selectie van SV Clias. Deze is te bestellen bij www.ingeturnd.nl. De kosten van het pakje zijn voor eigen rekening.
Het trainingspak is gesponsord door Koen Meijer en deze is te leen via het bestuur.

SV Clias Veendam Wildervank Meeden