Turnen

Binnen onze vereniging hebben we meerdere turngroepen vanaf de basisschoolleeftijd tot en met jong volwassenen.
Voor het seizoen 2022 – 2023 zitten alle turngroepen vol en is er geen plek voor nieuwe leden.

*** LET OP ***
Alle turngroepen zitten vol voor dit seizoen. Proeflessen zijn niet mogelijk.

Recreatief Turnen

Deze groep noemen we ook wel Recreatief Turnen. Hierin zitten turnsters geboren in 2014 tot en met 2011 (middenbouw) en geboren 2010 of eerder (bovenbouw). Tijdens de lessen staat plezier en een stukje persoonlijke uitdaging voorop. Wanneer een turnster zich op latere leeftijd dusdanig ontwikkeld dan is de overstap naar de Recreatieve Wedstrijdgroep een optie wanneer ze dit zelf ook graag zou willen. De trainsters zullen wanneer dit aan de orde is dit bespreken met de turnster en haar ouders.

Turnen onderbouwgroep

Turnsters geboren in (2014) 2015 en 2016 (2017) die tijdens de testtraining over voldoende talent lijken te beschikken starten in de onderbouwgroep. Tijdens deze trainingen gaan we bezig met losse turnonderdelen en verder ontwikkelen van lenigheid en kracht.
In het laatste onderbouwjaar (dat is dit seizoen geboren in 2014) maakt een turnster wanneer ze talent lijkt te hebben voor onze selectie de overstap naar de Recreatieve Wedstrijdgroep. Wanneer de selectie (nog) niet haalbaar is maar de recreatieve wedstrijdgroep wel. Dan blijft ze dat laatste jaar turnen bij de onderbouwgroep. Wil ze geen wedstrijden doen dan is de overstap naar de Recreatieve Turngroep het alternatief.

Recreatieve Wedstrijdgroep

Turnsters in deze groep zijn geboren in 2013 en eerder. Er wordt 2 keer per week getraind in totaal 4 uur. Zij zijn vanuit onze andere turngroepen geselecteerd om fanatieker te komen trainen en toe te werken naar officiële wedstrijden van de KNGU. Zowel als team als individueel doen ze mee in de categorie pupillen niveau 7 of 6. Wanneer blijkt dat een turnsters niveau 5 aan kan dan wordt er besproken of ze de overstap kan en wil maken naar de Turnselectie.

Turnselectie

Onze selectieturnsters zijn geboren in 2013 of eerder. Tijdens 3 verschillende trainingen van in totaal 9 uur werken zij ieder seizoen weer toe naar de KNGU wedstrijden in de provincie en het district. Selectieturnsters zijn vanuit onze andere groepen geselecteerd en na een ruime proefperiode toegelaten. Zij turnen in het middenbouw niveau 5 en 4 (3). De bovenbouw turnsters (geboren 2010 en eerder) turnen in de supplementen (G) F, E en D. Tijdens de wedstrijden turnen ze als team en individueel. De bovenbouw turnsters hebben naast de voorwedstrijden, het provinciale kampioenschap ook nog toestelfinales waar zij zich voor kunnen plaatsen.

Colofoon