Kleuren Turnen

Binnen onze vereniging geven we de beide Recreatieve groepen les volgens de “Kleuren Turnen” methode. Ieder kind begint in de groep Basis Turnen en kan van hieruit doorstromen naar Recreatief Turnen. Ieder kind turnt op zijn of haar eigen niveau (kleur) en kan diploma’s behalen in diverse kleuren van de regenboog. 

Basis Turnen

Jongens en meisjes turnen samen in deze groep. Ze leren de basis van het turnen in het algemeen. Iedere les wordt er aandacht geschonken aan één en soms twee specifieke turntoestellen.
In deze groep zitten voornamelijk kinderen geboren in 2015, 2016 en 2017. Kinderen kunnen instromen vanaf hun 6de verjaardag. 
Heeft uw kind talent voor turnen en doorloopt ze de lessen en diploma’s van Kleuren Turnen sneller? Dan is de overstap naar de volgende groep “Recreatief Turnen” na overleg met u mogelijk. De trainsters houden dit nauwlettend in de gaten zodat uw kind iedere les groeit in kunnen, kracht, techniek en lef.

Recreatief Turnen

Ook de lessen Recreatief Turnen worden gegeven met behulp van de Kleuren Turnen methode. Tijdens de lessen worden er telkens drie turntoestellen gebruikt. Ze leren de juiste technieken om de turnelementen uit te kunnen voeren en soms al meerdere elementen samen te voegen / achter elkaar te turnen.
Het niveau is divers. Zo zitten er jonge talenten in met de potentie om door te groeien tot één van onze selectiegroepen maar ook turnsters die nog aan het begin staan omdat ze nog maar net zijn doorgestroomd vanuit Basis Turnen en gevorderde turnsters die om welke reden dan ook niet in één van de selectiegroepen zitten.
In deze les zitten kinderen van diverse leeftijden.
Iedere les begint met een warming up, rekken en strekken. Daarna komen de toestellen aan de beurt.
De trainsters begeleiden en beoordelen de kinderen en houden hierbij rekening met de veiligheid. Wanneer ze toe zijn aan diplomaturnen zullen ze dit kenbaar maken. 
Talentvolle kinderen van 8 à 9 jaar kunnen eventueel na overleg met u doorstromen naar de Pré-selectie.

Belangrijke Informatie

Tijdens de schoolvakanties en officiële feestdagen worden er geen lessen Basis en Recreatief Turnen gegeven.

Basis en Recreatief Turnen wordt gegeven door onze trainsters niveau 2, allen actief binnen onze A-selectie of ervaren oud turnsters. Tijdens de lessen is er altijd een bestuurslid of trainer niveau 3 aanwezig in de zaal.

De les Basis Turnen duurt 1 uur  en Recreatief Turnen heeft 1,5 uur les één keer per week.

Wij verwachten alle turnsters 15 minuten voor aanvang van de les in de zaal om gezamenlijk de turntoestellen klaar te kunnen zetten. Ouders die hierbij willen helpen zijn van harte welkom.

Home

Contact

Colofoon

Privacy

© 2020 SV Clias