Wat in maart van dit jaar begon met een vraag en een poll, resulteerde op 14 en 15 oktober in een turnkamp. Voor de meiden van de B-selectie was het de eerste keer dat ze gezamenlijk op kamp gingen.
Tussen 13.00 en 13.30 uur kwam iedereen bepakt en bezakt en met een brede glimlach aan bij Scouting Veendam. Nadat alle spullen in de daarvoor bestemde ruimte zijn gelegd is het eerst tijd voor een welkomstdrankje. Een beker ranja en een koekje gaat er bij iedereen goed in. En dat hebben ze allemaal zeker nodig, want het is tijd voor een beetje krachttraining.
Voor vertrek nog even een leuke groepsfoto en dan in groepjes naar het Borgerswold om het beweegpad te trotseren. Alle onderdelen die ze tegenkomen kunnen de meiden met gemak aan, dus wordt het hier en daar uitgebreid met wat extra oefeningen. Na een parcours van ongeveer 2,5 km komen ze weer aan bij het scoutinggebouw en hebben ze wel een beetje rust verdiend. Maar blijkbaar is er nog niemand moe, want onder het genot van een hapje en een drankje gaan ook nog de voetjes van de vloer.
Van al het bewegen krijgen ze natuurlijk honger. Gelukkig waren een aantal begeleiders al actief bezig met het pannenkoekenbeslag. Nog even snel op zoek naar lucifers, maar die waren al snel gevonden en dus kon het bakken van stapels pannenkoeken beginnen. Terwijl de pannenkoeken in de maak zijn, zorgt de corvee groep ervoor dat de tafel wordt
gedekt. Na 20 minuten kan de eerste stapel pannenkoeken de keuken uit en naar de eetzaal worden gebracht. Terwijl de leiding gestaag doorgaat met bakken, zorgen de meiden ervoor dat alle pannenkoeken op gaan en dat de poedersuiker en de stroop niet op de tafels gemorst worden……
Ongeveer 100 pannenkoeken verder zijn de meiden uitgegeten en is het de beurt aan de leiding. Dankzij hun goede zorgen, is het avondeten een groot succes geworden. Na het eten is het tijd om de de tafels grondig te poetsen, en voor de afwas uiteraard. We moeten zeggen dat dit allemaal super gestroomlijnd ging en dat alle meiden die corvee hebben,
flink meehelpen. Er gaan geluiden rond dat dit thuis heel anders gaat……..
Inmiddels is het schemerig en dat is het perfecte moment om het douanespel te gaan doen. Bewapend met een zaklamp proberen de douaniers de smokkelaars te pakken te krijgen, terwijl de smokkelaars zo snel mogelijk hun kostbare spullen aan de overkant proberen te krijgen zonder aangehouden te worden. Terwijl de douaniers zich verstoppen in het veld, bespreken de smokkelaars hun strategie over wie wat doet en waar ze langs gaan. Beide teams gaan dan ook gelijk op in de strijd en hebben meerdere keren hun spullen naar de overkant kunnen smokkelen. Na vier rondes werd het tijd om terug te gaan want we hebben nog veel meer op het programma staan.
“Welke kleuren heeft een regenboog?”, “Wie zijn onze trainers en assistenten?”, “Welke
vier onderdelen heb je bij het vrouwenturnen?”
Het is tijd voor de enige echte SV Clias quiz. Welk team wordt de winnaar??
De groepjes weten gelukkig de meeste antwoorden op de vragen. Toch is er één vraag die iedereen heel moeilijk vindt en daarom delen we deze graag met jullie.
Welke turnclub is de leukste van de hele wereld?
A Clias B Clias C Clias D Clias
Iedereen kan het goede antwoord via de groepsapp bekendmaken.
Na een spannende quiz waarin alle teams een score hebben die dicht bij elkaar ligt, gaat de winst geheel onverwacht naar twee begeleiders. We zijn er trots op dat deze begeleiders over veel algemene kennis beschikken, met name over de vragen die betrekking hebben op het turnen. Na de spannende quiz is het tijd om te relaxen bij het kampvuur en spelen de meiden nog het spel ‘Wie is het?’. Na enkele hints wordt de juiste persoon geraden.
Aan alles komt een eind en dus ook aan deze dag met een gouden rand. Daarom is het tijd om de bedden klaar te maken, de pyjama’s aan te doen en de tanden te poetsen om vervolgens lekker te gaan slapen (en ja, na een giechel hier en daar sliepen ze echt!)
De volgende ochtend staat eerst een heerlijk ontbijt op de meiden te wachten. Opvallend is de stilte die er in de ruimte heerst. Het duurt dan ook even voordat er wat meer leven in de brouwerij komt, maar als het komt….dan komt het ook…
Dus tijd om iets leuks te gaan doen namelijk…..BINGO!! De meiden hebben allemaal een eigen cadeau meegebracht, zodat iedereen een prijs wint.
Het is inmiddels alweer 12.00 uur, tijd om richting de turnhal in Vries te gaan. Bij aankomst eerst even het zelfgemaakte lunchpakket opeten zodat er genoeg energie is om drie uur te kunnen turnen. Eerst even warm worden door middel van een gezamenlijke warming-up aangevuld met wat extra oefeningen voor de kracht en lenigheid. Daarna worden de meiden in groepen ingedeeld en gaan ze bezig met hun elementen en oefeningen op alle onderdelen.
Om 16.00 uur zit het er op en rijden we terug naar het scoutinggebouw in Veendam, waar onze spullen nog staan en waar alle ouders naar toe komen om de meiden weer op te halen. Iedereen gaat met tegenzin naar huis en wil graag volgend jaar weer op kamp. Een week lang en het liefst in de zomer is volgens de meiden een heel goed idee….
Voor nu kijken we terug op een zeer geslaagd weekend waarin we samen mooie herinneringen hebben gemaakt! Daarom willen we alle meiden bedanken voor een super gezellig (en leerzaam) weekend. Daarnaast gaat onze dank ook uit naar de leiding, die letterlijk dag en nacht hun uiterste best hebben gedaan en tenslotte alle ouders/verzorgers die het vertrouwen hebben hun kind een geweldig weekend te laten beleven.