Op zaterdag 11 juni vertrokken alle jeugd en junior turnsters van SV Clias, 12 in totaal, voor de laatste turnwedstrijd van het seizoen naar Groningen. Dit keer stonden de toestelfinales van de provincie Groningen op het programma. Deelname hieraan geschiedde door middel van plaatsing tijdens de enige voorwedstrijd die dit seizoen plaatsvond. In totaal namen de turnsters maar liefst 13 medailles in ontvangst tijdens deze provinciale toestelfinales.

In de eerste wedstrijd kwamen Silke Timmer, Anna Zuidhof en Marit Deekens in actie in supplement G. Silke mocht op drie toestellen de finale turnen. Ze kwam uit op sprong, brug en vloer. Op dit laatste toestel turnde ze een nieuwe element. Anna nam brug en vloer voor haar rekening en Marit kwam uit op het onderdeel vloer. Alle turnsters waren zeer aan elkaar gewaagd waardoor de punten heel dicht bij elkaar lagen. Helaas geen podiumplaatsen maar wel keurige punten voor deze drie turnsters.

Hierna was het in de tweede wedstrijd aan de supplement E turnsters; Rosalie Wolfs, Marit Veen, Roos ter Brugge en Jezlyn Meppelder. Een drukke middag voor dit viertal, ze kwamen maar liefst 13 keer in de baan om hun kunsten te tonen. Dit resulteerde in een ware medailleregen. Voor het onderdeel sprong mocht Jezlyn het brons en Marit het goud in ontvangst nemen. Jezlyn mocht voor brug het goud ophalen en Roos kreeg het brons omgehangen voor dit toestel. Daarna volgde de prijsuitreiking voor het toestel balk met maar liefst 3 turnsters van Clias op het podium. Goud voor Roos, zilver voor Marit en het brons voor Jezlyn. Tot slot het onderdeel vloer met wederom goud voor Roos en het zilver voor Jezlyn.

Tot slot kwamen tijdens de derde en tevens laatste wedstrijd van deze dag de supplement F turnsters in actie. Het gehele team bestaande uit Marit Veenstra, Noa Keizer, Noortje Kuiper, Eliana Vetter en Lieke Koopmans had zich voor twee of meer toestelfinales geplaatst. Noa mocht op alle toestellen uitkomen. Het zilver voor het onderdeel sprong ging naar Lieke en Eliana kreeg het brons omgehangen. Op balk lieten de meiden hun mooie oefeningen zien wat resulteerde in wederom een zilveren medaille voor Lieke en het brons voor Eliana.

Alle turnsters hebben goede oefeningen laten zien met verbeteringen en uitbreidingen in moeilijkheid en netheid wat resulteerde in hogere punten ten opzichte van de voorwedstrijd en de meerkampfinale. Trainsters en turnsters kijken terug op goede en succesvolle wedstrijden en naar voren, naar het volgend seizoen.