In totaal namen de rhönrad, heren en dames turners maar liefst 32 keer een medaille mee naar huis. Voor SV Clias een goed seizoen. Helemaal omdat het turnseizoen nog maar halverwege was toen het Covid-19 het seizoen abrupt ten einde bracht. Met de vorm en gedrevenheid van de turners hadden dit er zeker zonder de pandemie veel meer kunnen zijn. Het in september gestarte seizoen begon met veel nieuwe leden, met name de dames turnselectie groeide snel.

Rhönrad turnen Groningen Veendam Hoogezand Winschoten

 

 

 

Van sponsor Nedmag ontving Clias een bedrag voor de aanschaf van een plankoline. Dit is een tussenvariant van de wel bekende mini trampoline en plank. Deze plankoline wordt gebruikt bij het onderdeel sprong. Hieronder op de foto is hij te zien.

 

 

 

 

 

Aannemersbedrijf Koen Meijer stak de selectie turners in het nieuw en sponsorde de nieuwe trainingspakken. Beide werden gepresenteerd tijdens de goedbezochte en gezellige demonstratieavond in november in de Wildervankhal.

 

 

 

 

SV Clias Veendam Wildervank Meeden

 

 

Hierna startte het wedstrijdseizoen voor de Rhönradturners en de Turnsters op het Nationale niveau.
In januari vond er in de Wildervankhal een oefenwedstrijd voor de turnsters en juryleden plaats. Leuk, gezellig en leerzaam voor de turnsters en juryleden. Maar ook een mooie generale voor de thuiswedstrijd die SV Clias 29 februari voor de heren en 18 april voor de dames zou organiseren.

 

 

 

 

Turnen jury

 

 

Behalve 32 keer een medaille voor turners van SV Clias waren er ook andere successen behaald. Astrid Timmer en Linda Kuiper slaagden voor hun jurybrevet TD2. Trainster Denny Idema slaagde voor haar TD3 jurybrevet.

 

 

 

 

 

 

Naast deze jurybrevetten slaagden Hanne Schomaker, Maxim Claassen en Kimm van Nispen voor hun Gymleider KNGU 3 diploma. Na het behalen van dit diploma heette SV Clias Kimm welkom in het trainerskader. Trainster Jolanda Dekens ontving het certificaat Nijntje Beweegdiploma. Hierdoor kunnen peuters nu ook bij SV Clias hun Nijntje Beweegdiploma gaan halen tijdens de Ouder en Kind gymlessen.

 

 

 

 

 

 

Op 12 maart kwam het bericht, geen kwart finales en halve finales voor de Nederlandse kampioenschappen. Geen tweede voorselectiewedstrijden voor plaatsing voor de Provinciale Kampioenschappen en toestelfinales.

 

 

 

 

 

 

Ondanks het stilleggen van de trainingen zaten leden en bestuur niet stil. De selectie turners werken buiten op de velden van VV Wildervank aan hun kracht en lenigheid. Nog even volhouden want vanaf 1 juli mogen ook de binnensporten weer binnen gaan trainen. De leden van SV Clias kunnen niet wachten, want een turner zonder toestellen is als een voetballer zonder bal. Heerlijk weer trainen op en met de toestellen ter voorbereiding op het seizoen 2020 / 2021.
Nieuwsgierig naar alle 32 medailles? Neem dan vooral een kijkje op de website onder het kopje “nieuws”

 

 

 

Turners, trainers en bestuur wensen u een fijne en gezonde zomervakantie toe…..