Afgelopen zaterdag gingen we met de B-selectie naar Uithuizen. Hier mochten ze hun eerste wedstrijd van dit seizoen turnen in Uithuizen. De turnsters waren dusdanig goed voorbereid dat alle meiden huiswaarts konden keren met een gouden, zilveren of bronzen teammedaille, een unieke prestatie. De bovenbouwturnsters turnden naast hun teamwedstrijd ook een individuele wedstrijd wat voor de middenbouw niet van toepassing is.

Jeugd Supplement H

De dag begon met het bovenbouw team, supplement H. Onze eerstejaars jeugdturnsters hebben hun krachten gecombineerd en waardoor zij een gouden medaille in ontvangst mochten nemen. Voor het onderdeel sprong legden de dames een solide basis voor deze gouden teammedaille met voor Fenna het eerste, Giulietta het tweede en Larochette het derde cijfer. Laura wist op brug het eerste cijfer te behalen gevolgd door Melissa met het tweede cijfer. Danique turnde een stabiele wedstrijd ondanks haar zenuwen voor het onderdeel sprong.
Daarnaast turnde Laura nette stabiele oefeningen en werd daarmee beloond in haar categorie jeugd met een zilveren individuele medaille.

Middenbouw niveau 6

In de tweede wedstrijd was niveau 6 aan zet. In dit team turnde Milou haar eerste wedstrijd en behaalde het tweede cijfer op brug. Teamgenoot Elynn pakte de eerste score op brug en tweede op balk, Denise de eerste score op sprong en derde op vloer, Lyenne de derde score op balk en Meike een derde score op sprong. Kortom, met deze prestaties en mooie cijfers werd het team beloond met een gouden medaille.

Middenbouw niveau 7

Bij de laatste wedstrijden kwamen er maar liefst twee teams van SV Clias in actie.
Team A had drie debutanten in het team. Josephine turnde een nette zevende score op balk, Marylene een eerste score op brug, Eline elfde score op vloer. Hun team werd compleet gemaakt met 2 turnsters die inmiddels al een seizoen ervaring hebben op mogen doen. Norah turnde een nette brugoefening en kreeg de vijfde score en Djimayra verdiende de eerste score op vloer en een derde score op brug. Met deze scores verdienden zij een bronzen teammedaille.

Team B moest door ziekte helaas hun wedstrijd doen zonder Rishaya. In dit team deden Evie en Renske voor het eerst mee, maar daar was niks van te merken. Evie liet een nette balkoefening zien en kreeg de vijfde score en Renske pakte de vierde score op brug. Sophie verdiende de eerste score op brug en Karlijn pakte de eerste score op balk. Hun scores werden beloond met een zilveren medaille.

Met deze individuele resultaten hebben de turnsters al goede zaken gedaan voor plaatsing op de provinciale kampioenschappen welke later dit seizoen zullen plaatsvinden.

Dank aan de goede begeleiding van de trainsters en ook onze juryleden voor het jureren.
Natuurlijk mogen we Stichting Turnen Hogeland & MGV niet vergeten voor de goede organisatie en assistentie bij de toestellen. Het was een gezellige dag en we kijken uit naar de volgende wedstrijd op 9 maart. De turnsters mogen het heel even rustig aan doen, zodat we daarna weer hard kunnen trainen!