Sportaanbod

Bij SV CLIAS geven we 6 verschillende gymnastiek gerelateerde sporten voor kinderen en jeugd op verschillende niveaus. Kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar kunnen bij ons terecht bij om heerlijk te bewegen!

Proefles aanvragen

Wilt u voor uw kind een proefles aanvragen bij ons? Dat kan. U kunt onderstaand formulier invullen en verzenden. Wij nemen dan contact op met u om een afspraak te maken voor 2 gratis proeflessen*. Tijdens deze lessen kan uw kind ervaren hoe leuk de gymsport is. Onze trainers kijken in welke groep uw kind het beste tot zijn of haar recht komt om mee te beginnen. Later zijn er altijd mogelijkheden om door te groeien naar een andere groep. Dit om de veiligheid en het plezier van en voor alle kinderen te waarborgen.
* Deze proeflessen zullen plaatsvinden na de zomervakantie.

Meer informatie over alle takken van gymsport die wij aanbieden kunt u hieronder bekijken.

Ouder & Kind Gym

Kinderen vanaf 2 jaar leren samen met een ouder of grootouder op een veilige manier bewegen. Klimmen en klauteren maar ook spelen met een bal. Iedere les is anders en een nieuwe uitdaging. Dit is goed voor de grove en fijne motoriek van uw kind. Omdat u als ouder meedoet is het een fijn moment om samen te sporten.

Gymnastiek (basis voor turnen)

Voor jongens en meisjes vanaf groep 1 bieden we gymnastiek aan. Tijdens de lessen ligt de nadruk op de basis van onze turnsporten. Ring of touwzwaaien, lopen over een bank, duikelen aan een rekstok, koprollen, handstanden en meer. De trainers kijken goed of en wanneer uw kind toe zou zijn voor een volgende stap binnen onze vereniging. Uiteraard in overleg met u en uw kind.

Rhönrad turnen (j/m)

Turnen in een ronddraaiend rad, dat is Rhönrad turnen.  Binnen deze tak van sport komen verschillende onderdelen aan bod. Bijvoorbeeld ronddraaien in en met het rad. Maar ook het maken van salto’s vanuit het draaiende rad. Rhönrad is geschikt voor jongens en meiden vanaf 7 jaar.

Recreatief Turnen Meiden

Staat uw dochter ook voortdurend op de kop en moet ze overal een radslag maken? Dat kan bij onze recreatieve turngroep. We trainen 2 keer per week en er kan gekozen worden om 1 of 2 keer te trainen. Daarnaast is het mogelijk om in clubverband onderling mee te doen aan diplomadagen en / of wedstrijdjes op het eigen niveau. Deze groep bestaat uit meiden vanaf 7 jaar.

Turnen voor Jongens

Ook voor jongens hebben wij een aparte turngroep. Dit is een combinatie van wedstrijdturners en recreatieve turners. De jongens kunnen naar deze groep doorstromen via onze gymnastiekgroep of gelijk lid worden. Of dit kan beoordeeld de trainer tijdens de proeflessen. Wanneer de trainer denkt dat uw zoon mee kan doen met wedstrijden wordt dit met u en uw zoon overlegd.

Turnen Dames (selectie)

Onze wedstrijdselectie traint 3 keer per week in totaal 9 uur. Alle selectiemeiden doen mee aan officiële KNGU wedstrijden in de 3de, 4de en 5de divisie. Het is mogelijk om lid te worden van deze groep op uitnodiging vanuit onze recreatieve turngroep / gymnastiek of met wedstrijdervaring bij een andere vereniging.