over SV CLIAS

SV Clias is een turnvereniging met een rijke historie en bestaat al sinds 1883. SV Clias biedt als turn- en gymnastiekvereniging voor elk wat wils en is de enige turnvereniging in de gemeente Veendam.
Zo bieden wij kinderen vanaf 4 jaar dames- en herenturnen, rhönradturnen en gymnastiek.
Voor dames- en herenturnen en rhönradturnen wordt zowel recreatief als wedstrijdturnen geboden.
De doelen van SV Clias zijn haar leden sport en beweging te bieden, om plezier te hebben en talent te ontwikkelen en dit op een veilige manier en met wederzijds respect.

Historie

meer dan 130 jaar ervaring met turnen en gymnastiek

Historie

SV Clias is opgericht in 1883 te Wildervank. De vereniging is waarschijnlijk vernoemd naar de Zwitserse turn- en sportpedagoog Phokion Heinrich Clias. Hij gaf de eerste gymnastieklessen in Nederland rond 1810 bij een onderwijsinstelling in Groningen.
Er zijn meerdere verenigingen geweest in Veendam en omstreken, maar uiteindelijk is SV Clias overgebleven als enige turnvereniging voor kinderen en jongeren in de Gemeente Veendam.

Phokion Heinrich Clias (*1782- 1854)

Onze leden

Onder onze ongeveer 100 leden zijn zowel recreanten als wedstrijdturners. Er worden wedstrijden geturnd op regionaal en nationaal niveau en zelfs op internationaal niveau bij rhönradturnen.

Inkomsten

Om alle kosten te kunnen dekken t.a.v. trainerskader, zaalhuur, aanschaf en onderhoud van onze materialen, vragen wij van onze leden contributie afhankelijk van het aantal uren dat een lid traint. Daarnaast zijn alle leden zeer betrokken bij allerlei acties zoals de Grote Clubactie, verkoop van speculaas, supermarktacties etc. Ook zijn wij onze sponsoren dankbaar voor hun bijdragen!

Bestuursleden

Alex Wolfs

Nienke Harms

Secretaris / algemene ondersteuning
secretaris.svclias@gmail.com

Marjan van den Oosterkamp

aanmeldenleden.svclias@gmail.com

Janneke Trenning

Aukje de Jong

Kaderverantwoordelijk (trainingen)
aukjedejong2@gmail.com

Hilda Koopmans

Activiteiten en Website
activiteiten.svclias@gmail.com

Johan van der Laan

Facilitaire zaken

Kaderleden

Denny Idema

Hanne Schomaker

Trainster turnen dames selectie, recreatief turnen en ouder & kind gym

Aukje de Jong

Sjoerd Crone

Trainer rhönradturnen selectie

Maxim Claassen

Trainer turnen heren selectie

Jolanda Dekens

Trainster rhönradturnen

Kimm van Nispen

Trainster turnen dames selectie, recreatief turnen en gymnastiek

Suzanne Spijkerboer

Jessie Kraan

Assistent trainster turnen recreatief

Materiaalsponsor

Kledingsponsor

Sponsor

Join us en ontwikkel je conditie, kracht, lenigheid, plezier, zelfvertrouwen en discipline.

Schrijf je in als lid!

SV CLIAS