over SV CLIAS

SV Clias is een turnvereniging met een rijke historie en bestaat al sinds 1883. SV Clias biedt als turn- en gymnastiekvereniging voor elk wat wils en is de enige turnvereniging in de gemeente Veendam.
Zo bieden wij Ouder & Kind Gym aan voor kinderen vanaf 2 jaar en kan uw kind vanaf 4 jaar terecht bij onze gymgroep. Daarnaast bieden wij vanaf 7 jaar turnen en rhönrad aan voor jongens en meisjes.
Ons doel is om onze leden sport en beweging te bieden, plezier te hebben en talent te ontwikkelen op een veilige manier en met wederzijds respect.

Historie

meer dan 130 jaar ervaring met turnen en gymnastiek

Historie

SV Clias is opgericht in 1883 te Wildervank. De vereniging is waarschijnlijk vernoemd naar de Zwitserse turn- en sportpedagoog Phokion Heinrich Clias. Hij gaf de eerste gymnastieklessen in Nederland rond 1810 bij een onderwijsinstelling in Groningen.
Er zijn meerdere verenigingen geweest in Veendam en omstreken, maar uiteindelijk is SV Clias overgebleven als enige turnvereniging voor kinderen en jongeren in de Gemeente Veendam.

Phokion Heinrich Clias (*1782- 1854)

Onze leden

Onder onze ongeveer 100 leden zijn zowel recreanten als wedstrijdturners. Er worden wedstrijden geturnd op regionaal en nationaal niveau en zelfs op internationaal niveau bij rhönradturnen.

Inkomsten

Om de trainingen te geven zijn er inkomsten nodig om onze trainers, zaalhuur, aanschaf en onderhoud van ons eigen materiaal te kunnen bekostigen. Hiernaast hebben wij fanatieke leden die enthousiast meedoen aan bijvoorbeeld de Grote Clubactie, speculaasactie en supermarktacties.  Ook zijn wij onze sponsoren dankbaar voor hun bijdragen!

Bestuursleden

Jessie Kraan

Trainster turnen recreatief

Kimm van Nispen