Wedstrijden damesturnen

Afgelopen zaterdag 13 april j.l. hadden een aantal turnsters van SV Clias hun tweede voorwedstrijd NTS B in Uithuizen. Hiermee konden zij zich plaatsten voor de Provinciale Kampioenschappen op 11 mei a.s. in Uithuizen én voor de Toestelfinales NTS B op 18 mei a.s. in Groningen.

Marit Veenstra en Kaytlin Dreise kwamen in de eerste wedstrijd uit. Marit Veenstra behaalde een keurige 7e plaats met een score van 46.383. Doordat zij de vorige wedstrijd ook goed presteerde is zij door naar de Provinciale Kampioenschappen. Kaytlin behaalde met een score van 47.617 een 4e plaats. Zij wist op vloer een zeer nette oefening neer te zetten en werd hiermee beloond met een 1e plaats op dit toestel. Ook Kaytlin heeft hiermee de Provinciale Kampioenschappen behaald en is al zeker van een toestelfinaleplaats op vloer.

In de tweede wedstrijd kwamen Marije Ham, Rosalie Wolfs, Noortje Kuiper en Noa Keizer in actie. Marije Ham eindigde op een 12e plaats met een score van 46.400. Wel behaalde zij met een score van 13.750 een 1e plaats op brug, waarmee zij zeker is van een toestelfinale op dit toestel. Rosalie Wolfs werd met een score van 47.300 6e. Zij behaalde een 4e plaats op balk en turnde een veel betere wedstrijd dan vorige keer. Noortje Kuiper werd 5e en behaalde een score van 47.450. Ook op vloer bezette zij een 5e plaats. Noa Keizer werd 3e met een score van 49.050 en kreeg hiervoor de bronzen medaille omgehangen op het erepodium. Zij werd 3e op balk. Noa, Noortje en Rosalie zijn door naar de Provinciale Kampioenschappen.

De turnsters hadden deze wedstrijd minder last van zenuwen en hebben veel vooruitgang geboekt. Nu zullen ze nog flink trainen voor een goed resultaat tijdens de Provinciale Kampioenschappen en de Toestelfinales.

Uitslagen:

Pupil 2 D1: Marit Veenstra is 7e geworden en Kaytlin 4e met een mooi hoogste cijfer op vloer!
Pupil 1 D1: Marije behaalde een 12e plaats met een prachtige hoogste score op brug! Rosalie realiseerde een 6e plaats, Noortje een 5e plaats en Noa behaalde het podium met de bronzen medaille. 🥉