Na 11 jaar training te hebben gegeven aan de Rhönrad Turngroep is Sjoerd Crone gestopt. De laatste 7 jaar gaf hij deze trainingen bij SV Clias. De afstand Leeuwarden Wildervank en vice versa samen met zijn privé leven hebben tot dit besluit geleid. SV Clias is hem zeer dankbaar voor het brengen van deze mooie en bijzondere tak van turnen binnen de vereniging.

Wedstrijden waren en hiervoor trainen was Crone zijn grote passie. Daarom kreeg hij een passend afscheid in de vorm van een onderlinge wedstrijd samen met RTV Rein Bloem uit Oosterbeek. De vereniging waar hij zelf jaren lid van is geweest. Er werd gejureerd met foto’s van Crone als aanduiding voor het uitgevoerde. Dit leverde een gezellige middag en waardig afscheid op.

Beide verenigingen deden mee met leden van alle niveaus die door elkaar oefeningen lieten zien op Rechtuit, Sprong en Spiralen. De dag werd afgesloten met 3 prachtige nieuwe oefeningen op muziek welke voor het eerst aan publiek getoond werden.

Opvolging vinden voor deze groep is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Assistent trainer Maxim Claasen, zelf jarenlang actief geweest in de sport met onder anderen een 5de plaats op het Wereld Kampioenschap Rhönrad, is het laatste jaar verder opgeleid tot hoofdtrainer door Crone en neemt vanaf 9 september het rad van hem over. Claasen gaat de trainingen geven samen met, oud Rhönrad Turnster van SV Clias, Lotte Smid. Symbolisch droeg Sjoerd Crone het rad en de leden over aan dit nieuwe trainersduo.

Omdat het een redelijk onbekende en unieke sport is binnen de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie is deze groep klein. Er zijn slechts enkele verenigingen in Nederland die deze tak van sport bieden. Lijkt het uw kind een uitdaging om te gaan turnen in en op een bewegend rad dan is hij of zij van harte welkom om op zaterdag 3 september van 13:00 tot circa 16:00 uur deel te nemen aan een testtraining. Opgave is noodzakelijk en dit kan via www.svclias.nl/testtraining.