Afgelopen zaterdag deden Lieke Kanninga, Mark, Ilse, Tamia en Jinte mee aan een nationale Rhönrad wedstrijd in Ede. Het vijftal keerde na een lange dag huiswaarts en waren 4 medailles rijker.

Tamia deed mee in niveau 8 in de leeftijdscategorie pupillen. In een sterk deelnemersveld wist zij de derde plaats en dus een bronzen medaille te behalen. Op het onderdeel spiralen behaalde ze zelfs het eerste cijfer.
Teamgenoot Mark die zijn eerste wedstrijd, eerder dit seizoen, nog in niveau 10 turnde, deed nu mee in niveau 8 en sloeg daarmee niveau 9 over. Hij deed mee in de leeftijdscategorie jeugd en legde beslag op de tweede plaats en kreeg een zilveren medaille omgehangen. Voor het onderdeel rechtuit wist hij het eerste cijfer te behalen.

Jinte, eveneens pupil, kwam uit in niveau 7. Zij behaalde een keurige tweede plaats en een bijbehorende zilveren medaille. Op het onderdeel sprong kwam ze te kort doordat ze niet over het rad heen springt. Dit is dan ook voor haar een persoonlijk doel om aan te werken voor het komende seizoen.

In niveau 6 deden Ilse, jeugd en Lieke, junior mee.
Ilse miste net het podium en behaalde een vierde plaats in een sterk deelnemersveld. Voor het onderdeel sprong behaalde ze een gedeelde eerste cijfer.
Lieke wist op alle drie de onderdelen (rechtuit, spiralen en sprong) het eerste cijfer te behalen wat haar in het klassement de eerste plaats en het goud opleverde. Dit deed zij met een puntenverschil van 4,7 punten op de nummer twee.