Afgelopen zaterdag waren de Noord-Nederlandse Kampioenschappen Rhönrad. Deze wedstrijd was voor de Rhönradgroep de eerste wedstrijd in 2 jaar en iedereen keek uit naar een gezellige maar toch spannende dag.

SV Clias ging met 5 turnsters naar Den Helder en met resultaat!

Tamia turnde haar allereerste wedstrijd ooit. Met nette, beheerste oefeningen en stralend van plezier wist zij niet alleen een gouden medaille te bemachtigen op Niveau 10 maar schreef ook de hoogste meerkamp score van de dag op haar naam.

Jinte maakte op niveau 7 slimme keuzes en ging daarmee voor zekere oefeningen die ze netjes zou kunnen turnen. Bij het laatste onderdeel in haar laatste discipline (rechtuit) ging ze de uitdaging met zichzelf aan en turnde, heel stoer, een parallelstand op de grepen. Met het overwinnen van de spanning kreeg ze een daverend applaus van de gehele tribune. Jinte eindigde met ruime voorsprong op de derde plaats, vlak achter het zilver.

Ilse draaide een goede wedstrijd met de hoogste scores van niveau 6 op sprong en “haar” discipline: spiralen maar had de hele wedstrijd de komende uitsprong bij rechtuit in haar achterhoofd. Ondanks dat hij vaak goed ging lukte deze bij de laatste training en het inturnen op de wedstrijd opeens niet meer. Tijdens de oefening waarbij ze liet zien dat zij het rad en haar eigen hoofd de baas was. Met een momentje focus, zette ze de knop om en ze deed hem! Het gevolg: blijdschap, trots, ontlading, enkele traantjes bij leiding, groepsgenoten en het meelevende publiek, en een prachtige gouden medaille.

Amy en Jasmijn hebben de grote stap gezet van niveau 6 naar niveau 5, dit is qua moeilijkheid één van de grootst mogelijke verschillen en het deelnemersveld was heel sterk dit jaar. Amy besloot met sprong ook de uitdaging met zichzelf aan te gaan en volledig op zichzelf te vertrouwen. Ze besloot alle pijlen te richten op de buikligoverslag, een sprong waarbij het rad snel moet rollen en je er maar op één moment op kunt springen om er überhaupt nog vanaf te komen. Maar Amy wist wat ze nodig had, gaf dit aan de leiding aan, en ging ervoor met 2 prachtige sprongen tot resultaat.

Jasmijn ging de wedstrijd in met een oefening die iets moeilijker was dan de maximale score. Hiermee liet ze zien wat haar doel is: door naar een hoger niveau! Met veel nieuwe onderdelen waaronder spiralen zonder handen vast, was de uitdaging aanwezig maar daarmee ook wat spanning. Deze mentale impact kwam bij rechtuit nog wat onverwacht maar daar stapte ze snel overheen voor de andere onderdelen en sloot af met een prachtige sprong welke met 0,05 verschil de op 1 na hoogste score van het niveau bleek te krijgen.

Uiteindelijk werd Jasmijn 7e en wist Amy een mooie 5e plaats te behalen.

De Rhönraders kijken terug op een gezellige, geslaagde dag maar de vereniging sportief straalde in het turnen maar zeker ook in de samenhorigheid van de groep!