Afgelopen zaterdag deden Jasmijn (Junior niveau 4) en Amy (Jeugd niveau 5) mee aan de eerste selectiewedstrijden Rhönrad Turnen in Zwaag (Noord Holland). De tweede selectiewedstrijd voor het NK zal plaatsvinden op 11 maart in Naaldwijk. Het deelnemersveld bestond uit verenigingen uit het gehele land die allemaal veel meer uren trainen dan de 2 uren die de turnsters van Clias slechts kunnen trainen. Dit maakt de prestaties des te knapper.

Jasmijn moest beginnen met het onderdeel spiralen en dit ging vlekkeloos wat voor dit onderdeel resulteerde in een tweede cijfer. Voor het onderdeel sprong behaalde ze een met slechts een achterstand van 0,05 punten op de nummer één een gedeelde derde plaats. Tijdens het onderdeel rechtuit moest trainer Maxim ingrijpen wat als een grote fout telt. Toch wist Jasmijn zich hierna goed te herpakken. Dit onderdeel leverde een vierde cijfer op. Alles bij elkaar bleken haar resultaten, 20,45 punten totaal, tot een prachtige tweede plaats te leiden.

Amy begon met het onderdeel sprong en liet hier een erg mooie sprong zien. Dankzij de nodige wedstrijdspanning lukte het haar om de hoge rol, welke tijdens de trainingen niet altijd wil lukken, nu wel goed uit te voeren. Helaas greep Amy net naast het podium met een vierde plaats. Met een puntentotaal van maar liefst 22,05 heeft ze het zichzelf gemakkelijk gemaakt voor de tweede selectiewedstrijd. Over beide selectiewedstrijden moet gemiddeld namelijk een puntentotaal van 18 punten bij elkaar geturnd worden.

Tijdens deze wedstrijd kregen de dames extra hulp van hun oud trainer Sjoerd. Iedere trainer staat tijdens de wedstrijd bij één van de drie onderdelen in de baan en hun aanwezig is essentieel. Assistent trainster Lotte nam sprong voor haar rekening, Maxim deed dit bij het onderdeel rechtuit en Sjoerd begeleide spiralen, het lastigste onderdeel voor een trainer om bij te assisteren.