Gymnastiek

Bij SV CLIAS hebben we ook een gymgroep. Vanaf groep 1 tot en met 5 gymt gezellig samen op eigen niveau. Doorstromen naar recreatief turnen dames of heren maar ook selectie is een mogelijkheid.

De lessen

Voor groep 1 & 2 (kleutergym) en groep 3, 4 & 5 van de basisschool.
Beweging is gezond voor mensen en je wordt er fitter van. Beweging is daarom heel belangrijk voor de ontwikkeling van kleuters. Voor kinderen van de basisschool groep 1 en 2 (kleutergym) biedt SV Clias gymnastiek op een ontspannen en speelse manier. Zo leren kinderen dat bewegen leuk is en leg je de basis voor een actief leven. En bewegen moet je leren. Sommige vaardigheden gaan meer van zelf, maar bijvoorbeeld je evenwicht houden en goed kunnen draaien moet je echt aangeleerd krijgen. Gym is daar bij uitstek heel geschikt voor. In de lessen worden de basisvaardigheden van het turnen aangeleerd. De kleuters leren hierbij onder andere koprollen, duikelen, balanceren en springen. Naast de ontwikkeling van behendigheid, motoriek en algemene bewegingsvaardigheden leren de kinderen ook zich een weg te vinden op sociaal vlak.

Vind uw kind het leuk en wil hij of zij verder in de gymsport dan is een overstap naar het turnen een optie.
Wat is het verschil tussen gymnastiek en recreatief turnen?
Recreatief turnen is gericht is op het leren van elementen aan en op de toestellen met daarbij behorende voorbereiding door kracht lenigheid en conditie in een plezierige sfeer. Bij gymnastiek is het meer bewegen met en op de toestellen, met wel het doel om elementen te leren, maar dat er daarnaast ook ruimte is voor spelletjes en ‘spelen’ met de toestellen. Het verhogen van vaardigheid en behendigheid; kortom bevorderen van kracht, lenigheid, coördinatie en conditie van het lichaam in algemene zin.

Kleding

Tijdens de lessen is het fijn om gymkleding en binnenschoenen te dragen. Natuurlijk mag een gym- of turnpakje ook, maar dat is niet verplicht.

Gymnastiek Veendam Wildervank Meeden Muntendam

Sponsoren

Materiaalsponsor

Kledingsponsor

Sponsor

Sponsor

Home

Contact

Colofoon

Privacy

© 2020 SV Clias