Gymnastiek

SV CLIAS | gymnastiek voor jongens en meisjes, Wildervank (Veendam). Voor kinderen vanaf groep 1 tot en met 5 geven we één keer per week gymnastiek in de Wildervanckhal.

De lessen

Beweging is gezond voor kinderen en je wordt er fitter van. Beweging is daarom heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zowel de grove en de fijne motoriek worden steeds weer gebruikt tijdens de gymnastiek. Wij bieden gym op een ontspannen en speelse manier. Zo leren kinderen dat bewegen leuk is en leg je de basis voor een actief leven. En bewegen moet je leren. Sommige vaardigheden gaan meer van zelf, maar bijvoorbeeld je evenwicht houden en goed kunnen draaien moet je echt aangeleerd krijgen. Gymnastiek is daar bij uitstek heel geschikt voor. In de lessen worden de basisvaardigheden van het turnen aangeleerd. De kleuters leren hierbij onder anderen koprollen, duikelen, balanceren en springen. Naast de ontwikkeling van behendigheid, motoriek en algemene bewegingsvaardigheden leren de kinderen ook zich een weg te vinden op sociaal vlak.

Vindt uw kind het leuk en wil hij of zij verder in de gymsport dan is een overstap naar het turnen een optie. Maar wat is nu het verschil tussen onze gymnastiek lessen en het recreatief turnen?
Bij recreatief turnen gaan we bezig met het leren van elementen aan en op de toestellen met daarbij behorende voorbereiding door kracht lenigheid en conditie in een plezierige sfeer. Bij gymnastiek is het meer bewegen met en op de toestellen, met wel het doel om elementen te leren, maar dat er daarnaast ook ruimte is voor spelletjes en ‘spelen’ met de toestellen. Het verhogen van vaardigheid en behendigheid; kortom bevorderen van kracht, lenigheid, coördinatie en conditie van het lichaam in algemene zin. Lijkt het uw kind leuk om te gaan turnen dan is gymnastiek de juiste sport om mee te beginnen. Uw kind kan dan doorgroeien naar de recreatieve turngroep en de selectie.

Proefles Gymnastiek

Lijkt het uw kind leuk om een serie van 3 proeflessen te volgen? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.
Gedurende de Corona maatregelen is aanmelden mogelijk. Zodra wij weer de zaal in mogen nemen we contact met u op voor de proeflessen.

Gymnastiek Proefles
4 + 4 =

Kleding

Tijdens de lessen is het fijn om gymkleding en binnenschoenen te dragen. Natuurlijk mag een gym- of turnpakje ook, maar dat is niet verplicht.

Gymnastiek Veendam Wildervank Meeden Muntendam

Sponsoren

Materiaalsponsor

Kledingsponsor

Sponsor

Sponsor

Home

Contact

Colofoon

Privacy

© 2020 SV Clias