Gymnastiek

SV CLIAS | gymnastiek, de basis voor turnen, voor jongens en meisjes, uit Wildervank / Veendam en omgeving. Vanaf 4 jaar zijn de kinderen welkom voor de gymnastieklessen.

De lessen

Binnen onze vereniging bieden wij meerdere takken van de turnsport aan. Dit geldt dus ook voor gymnastiek vanaf de leeftijd van 4 jaar.  Gymnastiek is de basis voor de doorstroom naar andere takken van de sport op latere leeftijd.

Wij geven de lessen zoals de KNGU het voorschrijft. Dit houdt in dat elke les bestaat uit een warming-up, een kern en een afsluiting. Tijdens de warming-up wordt er vaak een spel gedaan. Zo komt uw kind in de sfeer van de lessen en zijn direct de spieren warm om de kans op blessures te verkleinen. In de kern wordt er  een toestel, een element als een koprol, handstand of radslag geoefend. Maar ook het oefenen op specifieke motoriek zoals vangen, gooien, klimmen, springen of rollen behoort tot de invulling van de kern. Tijdens de afsluiting van de les wordt er ook vaak de ene keer gekozen voor een rustig spel en de andere keer wordt er gekozen voor een spel waarbij uw kind nog even lekker kan uitrazen.

Vindt uw kind de gymnastieklessen leuk en wil hij of zij een overstap  naar 1 van onze andere groepen (turnen jongens, meiden of rhönrad) een optie. De trainer zal u informeren wanneer dit voor uw kind aan de orde is.

Lesrooster en Kosten

Kleding

Tijdens de lessen gymnastiek mogen de kinderen hun gymkleding dragen. Dit mag een korte broek en t-shirt zijn. Sokken en binnenschoenen zijn niet verplicht. Natuurlijk mag er ook gekozen worden voor een turnpakje.

Home

Contact

Colofoon

Privacy

© 2020 SV Clias