Afgelopen weekend stonden in het teken van turnwedstrijden in onze “eigen” Wildervanckhal. Hiervoor kregen we van de KNGU 3 containers vol met toestellen om in de hal op te bouwen. Vrijdagavond na de trainingen van de B-selectie en Rhönrad zijn deze met alle vrijwilligers opgebouwd en natuurlijk getest door de turnsters die meehielpen.

Op zaterdagochtend was het de beurt aan middenbouw niveau 5 Gwen, Tess, Jill en Kiara. Geblesseerde Tess kon haar oefeningen aangepast op drie van de vier toestellen uitvoeren waardoor ze toch mee kon doen. Kiara, Gwen en Jill wisten totaalscores goed voor een eerste, tweede en derde plaatsing neer te zetten. Als team wonnen ze het goud met overmacht. Het verschil tussen hen en het team dat tweede werd bedroeg maar liefst 13,55 punten.

In de baan er naast turnden Rosa-Lynn, Ellen, Jealey, Bella en Sterre hun teamwedstrijd middenbouw niveau 4. Ook zij mochten plaatsnemen op de allerhoogste trede van het podium en ontvingen eveneens de gouden medailles voor hun teamprestaties. Dit deden ze met een verschil in puntentotaal van 7,375 met het zilveren team. Individueel wist Bella een eerste, Rosa-Lynn de vierde, Ellen de vijfde, Jealey de achtste en Sterre een elfde plaats te noteren.

Hierna was het de beurt aan de junior turnsters supplement E Marit Veen en Rosalie. Zij vormden een team met turnsters van Turnstad Groningen. Rosalie turnde zichzelf op het onderdeel vloer naar een derde cijfer met de hoogste moeilijkheidswaarde van de junioren. Met slechts 0,150 punten verschil werd ze individueel vierde. Marit had een stabiele balkoefening wat haar het derde cijfer opleverde. Zij turnde drie van de vier toestellen en werd individueel achtste.
Met hun teamgenoten behaalden ze als team de eerste plaats en dus een gouden medaille.

Zondagochtend was het vroeg dag voor de supplement D en F turnsters.
Junioren Nette en Jezlyn turnden een extra wedstrijd junior D nadat hun competitie in het district al was afgesloten. Daarom voor hun geen teamwedstrijd maar een individuele. Jezlyn turnde een stabiele wedstrijd met een verbetering ten opzichte van haar wedstrijden in het district. Nette deed wat ze met zichzelf had afgesproken en werd eerste.

In de andere baan turnden junioren Noa, Lieke, Marit en jeugdturnster Alicia hun team en individuele wedstrijd. Zij moesten Isabel missen door een blessure. Desondanks waren ook zij oppermachtig en wonnen als team het goud. Daarnaast wist Alicia, dit jaar gepromoveerd van supplement G naar F, in haar leeftijdscategorie ook het individuele goud te winnen. Junior Noa Keizer wist een stabiele nette balkoefening neer te zetten wat haar het eerste cijfer opleverde en een vijfde plaats. Bij de junioren was het een close call voor het podium tussen Marit en Lieke die respectievelijk het zilver en brons wonnen. Het verschil tussen deze twee bedroeg slechts 0,017 punten.

We kijken tevreden terug op deze sfeervolle gemoedelijke wedstrijden die we met z’n allen dankzij de vele vrijwilligers vanuit de gehele vereniging hebben kunnen neerzetten. Turnsters, oud turnsters, trainers en ouders bedankt!