Zaterdag 14 en zondag 15 december 2019 waren de eerste plaatsingswedstrijden voor de 1/2/3e divisie in Hoogeveen.
Op zaterdag kwamen Roos ter Brugge, Jezlyn Meppelder, Defne Kilincoglu en Léona Löhr in actie.
Roos en Jezlyn kwamen uit in de Jeugd 1 N3, zij begonnen hun wedstrijd op vloer. Hier werden twee mooie oefeningen gedraaid maar waar zeker nog ruimte is voor verbetering. Na vloer gingen ze door naar sprong, hier werden mooie sprongen getoond. Op brug turnde Jezlyn een strakke oefening, Roos turnde een nieuw element (losom) in haar brug oefening en werd beloond met een 1e plaats op dit toestel. Op balk turnde Jezlyn een mooie oefening met flikflak, een nieuw element, en zonder vallen. Zij behaalde een 3e plaats op dit toestel. Roos turnde ook voor het eerst de flikflak en had ondanks een val toch een mooie oefening. Uiteindelijk wist Jezlyn 5e te worden en Roos behaalde een mooie 3e plaats.

Defne en Léona turnden mee in de Jeugd 1 N4. Zij begonnen hun wedstrijd op sprong. Zij lieten alle twee mooie sprongen zien. Ook op brug werden er twee nette oefeningen geturnd. Defne werd op dit toestel beloond met een 3e plaats. Léona liet een keurige balkoefening zien, maar viel helaas bij de radslag. Defne turnde een strakke, vlotte balkoefening en wist op dit toestel zelfs een 2e plaats te behalen. Op vloer turnde Léona haar choreografie met veel uitstraling en werd 4e op dit toestel. Defne turnde ook netjes, maar sommige elementen net niet precies genoeg waardoor ze tienden verloor.
Defne wist het podium te behalen met een 3e plaats, en Léona wist een 7e plaats te behalen.

Zondag 15-12-2019 was het in de tweede wedstrijd de beurt aan Féline Bruins (pupil 1 N3). Zij begon met een strakke vloer oefening en werd op dit onderdeel 4e. Na twee goede sprongen geturnd te hebben met verbeterde scores ten opzichte van de vorige keer, moest zij haar brug oefening laten zien. Ze liet een mooie oefening zien met helaas een klein foutje. Op balk turnde zij een nette oefening, met hier en daar een wiebel.
Uiteindelijk behaalde zij een score van 46.708 en werd hiermee 6e.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Marit Veen en Eliana Vetter (pupil 2 N3). Marit beet de spits af op balk, hier turnde zij ondanks twee vallen toch een mooie oefening. Eliana had een val en turnde een nette tiktak. Op brug wist Eliana 8e te worden en Marit zelfs 2e. Eliana turnde op sprong twee zeer verbeterde en nette sprongen. Marit wist op dit toestel zelfs 1e te worden met bijna perfecte uitvoeringen.
Ook op vloer wist Marit 2e te worden. Eliana had haar vloerdag niet echt, maar liet ondanks dat wel een nette oefening zien.
Eliana wist 10e te worden en Marit werd beloond met een mooie zilveren medaille.

Alle turnsters hebben zich erg verbeterd sinds hun wedstrijd eind november j.l. en erg goed hun best gedaan. Roos en Jezlyn (2e divisie niveau) zijn zo goed als zeker van plaatsing voor de kwartfinale van het NK.

Defne en Marit (3e divisie niveau) hebben door hun podiumplek een grote kans door te stromen naar de halve finales van het NK.

De tweede plaatsingswedstrijd is voor Roos en Jezlyn op 11 januari aanstaande in Heerenveen en voor de andere turnsters op 8 en / of 9 februari in Dalen. Deze wedstrijden zijn alles bepalend.
Om door te kunnen stromen zullen de 3e divisie turnsters minstens een podiumplek moeten behalen!

Tevens kunnen ze zich plaatsen voor de toestelfinales op 30 mei 2020 door bij ieder toestel bij de eerste 4 te eindigen. Maar ook daar kunnen we pas na de 2e wedstrijd conclusies trekken, want de ranking gaat op plaatscijfer.