Up Date 7 Mei

Gisteravond was er wederom een persconferentie van onze minister president. Niet het bericht waarop we hadden gehoopt. Binnensporten staan op de routekaart om 1 september weer te mogen starten. De KNGU is gestart met een petitie en is in gesprek met de politiek. Zodra wij meer weten horen jullie dit van ons.

Met de selectie turn meiden starten we zaterdag met een online kracht- en lenigheidstraining. Hiervoor zijn aanvullende voorwaarden en adviezen van kracht.

Disclaimer!
Zoals bij alle lichamelijke oefeningen, kan het onjuist uitvoeren van een oefening leiden tot blessures en letsel aan spieren, gewrichten, pezen en banden. Gebruik je verstand bij het uitvoeren van de oefeningen en het volgen van de challenges. Stop als je pijn voelt. Neem als het nodig is contact op met je huisarts of fysiotherapeut.

Update 2 mei

Zoals u weet mogen sinds 29 april jl. kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht.  Ook wij hebben nagedacht of het mogelijk is om buitentrainingen aan te bieden. Voor de gym-/turnsport zijn er nogal wat haken en ogen en wij hebben dan ook besloten om geen buiten trainingen aan te bieden. Bij ongewijzigde maatregelen vanuit het kabinet blijft dit besluit ook na 20 mei van kracht. Mocht het na 20 mei weer mogelijk zijn om binnen te sporten, zullen we u weer informeren.

De redenen waarom wij tot dit besluit zijn gekomen zijn als volgt:

1. Er kan alleen buiten gesport worden zonder toestellen. Turnen is een binnensport.
  2. Er is toestemming nodig van de gemeente op basis van plaats en tijdstip en hoeveelheid deelnemers. Er mogen geen buitentrainingen worden gegeven zonder deze toestemming.
  3. Waarborging veiligheid van trainers en deelnemers. Er moet voldaan worden aan het  protocol verantwoord sporten.
  4. Het is slechts een paar weken tot de volgende deadline van 20 mei a.s.
  5. SV CLIAS int momenteel geen contributie.

22 april

De kinderen tm 12 jaar mogen straks weer buiten sporten, de jeugd van 12-18 jaar ook, mits op anderhalve meter afstand en ook buiten.
Hoe dit voor onze vereniging zal uitpakken kunnen wij nu, helaas, nog niet zeggen. Hieronder ook een link van de KNGU met een boodschap van algemeen directeur Marieke vd Plas.

Op donderdag 19 maart maakte de KNGU bekend dat alle geplande wedstrijden voor dit seizoen afgelast zijn.
Het volledige bericht is hier te lezen: Coronavirus zorgt voor abrupt einde aan het wedstrijdseizoen

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte van 12 maart en 15 maart en 31 maart, heeft de KNGU besloten conform de richtlijnen van het RIVM, alle door de KNGU georganiseerde activiteiten te annuleren en/of te verplaatsen. Dit geldt dus voor alle wedstrijden en opleidingen, voor het hele land en minimaal tot en met 28 april aanstaande.

Daarnaast adviseert de KNGU de verenigingen alle clubactiviteiten (trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen)  t/m 28 april 2020 helemaal stil te leggen. Dit is in lijn met het advies van het RIVM en hiermee volgen zij de oproep van NOC*NSF voor de hele sport. (https://dutchgymnastics.nl/nieuws/coronavirus)

Het bestuur van S.V. CLIAS volgt vanzelfsprekend het advies van de KNGU op en legt per direct alle trainingen minimaal t/m 28 april a.s. stil. Wij hopen de trainingen te kunnen hervatten na de meivakantie op 4 mei.

Wij hopen op uw begrip en zullen u op de hoogte houden.

*** Dit bericht zal regelmatig worden bijgewerkt, indien noodzakelijk. ***