Wedstrijden damesturnen

Afgelopen zaterdag 18 mei 2019 vonden de toestelfinales plaats voor een aantal turnsters van SV Clias in de turnhal in Groningen.

In de eerste wedstrijd deden Marije Ham en Noa Keizer (pupil 1 D1), en Marit Veenstra en Kaytlin Dreise (pupil D1) mee.
Marije en Noa hadden zich beide geplaatst voor een brugfinale. Marije werd door haar mooie oefening vijfde met een score van 12.150 en Noa werd derde met 12.350 punten.
Marit Veenstra had zich geplaatst voor balk. Zij turnde een nette oefening met helaas een val. Toch wist zij een vijfde plek te behalen op dit toestel.
Kaytlin wist zich voor twee toestellen te plaatsen, voor brug en vloer. Brug ging redelijk en met een score van 13.050 wist ook zij een vijfde plek te behalen. Vloer ging zo goed dat zij hier beloond werd met een tweede plaats.

In de tweede wedstrijd deed Marit Veen mee (pupil 1 N3). Zij wist zich na de vorige wedstrijden voor sprong, brug en vloer te plaatsen.
Marit wist voor alle drie de toestellen ook nog eens een podium plaats te behalen. Zij werd eerste op sprong met een mooie score van 13.325. Op zowel brug als vloer werd zij derde.

In wedstrijd vier was het de beurt aan Roos ter Brugge (pupil 2 N3). Zij turnde de vorige wedstrijden zo goed dat ze zich voor alle vier de toestellen wist te plaatsen.
Op sprong werd zij zesde met een score van 12.800. Voor de andere drie toestellen wist ook zij medailles te behalen. Op brug werd zij tweede en na een super nette oefening op balk werd ze beloond met een eerste plaats. Op vloer werd zij derde met 12.450 punten.

Ook wist Marit Veen zich te plaatsen voor het NK sprong in Vianen op zondag 19 mei 2019. Ondanks het sterke deelnemersveld wist zij met 12.900 punten een zevende plaats te behalen.

Alle turnsters hebben nu hun laatste wedstrijd geturnd en kijken  allen terug op een leuk en leerzaam seizoen. Trainsters, juryleden en ouders ook bedankt voor weer een sportief seizoen.