Wedstrijden damesturnen

Op zondag 14 april j.l. was het zover: de halve finale van het NK turnen in Rotterdam voor Roos ter Brugge en Marit Veen. Na twee voorwedstrijden goed gepresteerd te hebben hadden de meiden de limiet voor de halve finale van het NK behaald.

Om 8:40 uur begon de wedstrijd. Roos (pupil 2 N3) begon op brug. Na een stroeve start herpakte zij zich goed en liet op vloer en sprong twee mooie oefeningen zien.
Zij eindigde op een 19e plaats met een score van 48.100. Helaas was dit te weinig om door te gaan naar het NK.
Marit (pupil 1 N3) begon de wedstrijd op vloer. Haar eerste toestel verliep niet naar wens, maar ook zij herpakte zich goed en liet op de andere drie toestellen mooie oefeningen zien. Op sprong presteerde zij zelfs zo goed dat zij hier 2e werd en zich daarmee plaatste voor de Toestelfinale Sprong van het NK op 19 mei a.s. in Vianen.
Marit eindigde in de meerkamp op een 18e plaats met een score van 47.792. Dit was echter niet voldoende voor de NK-meerkampfinale.

Wel hebben de turnsters een super leuke dag gehad en zijn ze weer een ervaring rijker. Ze kunnen erg trots zijn op zichtzelf.
De volgende wedstrijd die hun te wachten staat zijn de Toestelfinales van NTS A Groningen/Drenthe op 18 mei a.s. in Groningen.
Marit heeft zich geplaatst voor sprong, brug en vloer. Roos heeft zich voor alle toestellen geplaatst.