training in turnhal

SV Clias is de enige vereniging in de gemeente Veendam waar Turnen wordt aangeboden. Turnen is een individuele sport met toestellen. De dames turnen op 4 verschillende toestellen: Vloer, Balk, Brug en Sprong.

Het verschil tussen turnen en gymnastiek is dat de laatste een verzamelnaam is voor verschillende soorten lichamelijke oefening waar turnen ook onder valt. Turnen is dus specifieker.

Binnen het turnen werken we niet alleen op de toestellen maar besteden we ook aandacht aan kracht, lenigheid, houdingen en discipline. Allen belangrijke onderdelen binnen het turnen.

We hebben bij Clias een selectiegroep die bestaat uit meiden tussen de 6 en 12 jaar. De jongere meiden trainen 2 tot 5 uur per week en de oudere meiden 5 tot 8,5 uur per week.

Ook nemen alle turnsters deel aan wedstrijden. Je wordt ingeschreven op wedstrijden van je eigen niveau. Dit niveau verschilt per turnster. Samen met de coaches werk je eraan om op steeds een hoger niveau te komen.

Turnen is een intensieve, spannende, maar vooral ook een leuke sport om te doen.

Wil je een keer meedoen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier!

klik hier voor het lesrooster