testtraining

Op zaterdag 3 september organiseren wij een testtraining TURNEN & RHÖNRAD. Na opgave is uw kind welkom voor de traing welke start om 13:00 uur. Deze speciale training duurt tot circa 16:00 uur en u bent als ouder(s)/verzorger(s) welkom om te kijken.

sv Clias sinds 1883

Lijkt het uw kind leuk om bij ons te komen turnen geef hem of haar dan op voor deze testtraining om te ervaren hoe leuk Turnen en Rhönrad turnen is. Na deze training hoort u welke groep het beste bij uw kind zal passen. Dit kan één van de Turngroepen, Rhönradturnen of Gymnastiek 2.0/ASM zijn.

Testtraining

Tijdens de testtraining beginnen we met de warming up. Daarna worden de kinderen in groepen verdeeld voor de onderdelen kracht, lenigheid, sprong, brug, balk, vloer en de raderen. De kinderen worden begeleid door ervaren turnsters en bij ieder onderdeel zijn er leden die de oefeningen zullen demonstreren en uitleggen waarna uw kind deze na mag doen. Bij ieder toestel staan trainsters (en/of selectie jeugdleden) om uw kind te beoordelen middels een scoreformulier hoe het gaat en wat uw kind allemaal kan. Na deze testtraining worden de resultaten per toestel besproken en hoort u welke groep het meest geschikt is voor uw kind.

Tijdens deze training is het zeer gewenst om strakke gymkleding te dragen. Turnen wordt gedaan op blote voeten. Voor de warming up zijn sneakersokken aan te bevelen. Schoenen, bij voorkeur platte gympies, zijn voor Rhönrad aan te bevelen. Indien dit niet lukt zijn reguliere gymschoenen ook prima.

Turnen

Binnen SV Clias hebben wij 5 turngroepen welke ingedeeld zijn op niveau en leeftijd. Zo hebben we de groep onderbouw/jong talenten (start per 1 oktober, geboren 2017, 2016 en 2015), recreatief turnen (geboren 2014 en eerder), recreatieve wedstrijdgroep (geboren 2013 en eerder en laatste jaars onderbouw geboren 2014 met de potentie om door te groeien naar de selectie) en de selectie (geboren 2013 en eerder).

Naast deze groepen voor toestelturnen hebben wij ook de unieke gymsport Rhönrad Turnen. Deze groep turnt in een draaiend rad, maakt er salto’s vanaf en samen met het rad wordt er een choreografie/dans gedaan.

Ook hebben we twee verschillende gymgroepen. Te weten Ouder & Kind gym (2 tot 4 jarigen) en Gymnastiek 2.0 genaamd (vanaf 4 jaar), tijdens deze lessen komen alle onderdelen van bewegen, dus ook turnen, aan bod.

Het is na deze testtraining en plaatsing in één van de groepen mogelijk om later door te stromen naar één van de andere groepen. De trainsters zullen, wanneer dit aan de orde is, dit met elkaar en met u en uw kind bespreken.

Rhönrad

Binnen de Rhönradgroep trainen alle leeftijden en niveaus door elkaar. Zij helpen elkaar daar waar nodig is en wanneer het niveau voldoende is behoren wedstrijden op recreatief maar ook selectieniveau tot de mogelijkheden. Zelfs NK’s, EK’s en WK’s behoren tot de mogelijkheden.

opgave

Op dit moment is het niet mogelijk om uw kind op te geven voor een testtraining. Hou onze sociale media in de gaten wanneer wij weer een nieuwe testtraining organiseren. Deze wordt pas georganiseerd wanneer er in de groepen voldoende plek is voor nieuwe leden.